Home Entertainment Datingapp Fruitz en Heroes Dutch Comic Con brengen vrijgezelle popcultuur liefhebbers samen...

Datingapp Fruitz en Heroes Dutch Comic Con brengen vrijgezelle popcultuur liefhebbers samen tijdens speeddates

Heroes Dutch Comic Con © Bart Nijs

Single bezoekers van Heroes Dutch Comic Con opgelet: de speeddates zijn terug en beter dan ooit tevoren! Het popcultuur-evenement slaat de handen ineen met datingapp Fruitz om de speeddates nog leuker en fruity te maken. Het event, dat iedere editie 45.000 bezoekers ontvangt, vond een perfecte partner in Fruitz, omdat beide merken inclusie en veilig daten hoog in het vaandel hebben staan. Met de komst van Fruitz als officiële sponsor krijgen de speeddates nog meer pit en speelse elementen, zoals ijsbrekers waar ook gebruikers van de app het contact mee beginnen.

(Fruit)soort zoekt soort

De samenwerking tussen de twee merken kwam voort uit de gezamenlijke wens om zoveel mogelijk gelijkgestemden bij elkaar te brengen. Datingapp Fruitz heeft diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan en vond een passende match met Heroes Dutch Comic Con. De grootste comic con van Nederland is trots op de gemoedelijke sfeer tijdens hun evenementen. Zo komt een groot deel van de bezoekers uitgedost als hun favoriete fictieve personage en krijgt iedereen de kans om volledig zichzelf te zijn.

Fruitz wil tevens het casual dating en seks normaliseren, met name voor vrouwen. De app onderscheidt zich van concurrenten door middel van speelse elementen en een vleugje humor. Zo worden er fruitsoorten ingezet die reflecteren welke vorm van daten de gebruiker wil ontdekken. In totaal zijn er vier opties om uit te kiezen. Een kers staat bijvoorbeeld voor een serieuze relatie en een perzik voor een one night stand.

Daten met pit

Iedere editie van Heroes Dutch Comic Con reizen mensen vanuit alle hoeken van het land af naar de Jaarbeurs Utrecht met één grote overeenkomst: hun liefde voor popcultuur. Om single bezoekers nader tot elkaar te brengen organiseert Heroes Dutch Comic Con al enige tijd speeddates waarvoor bezoekers zich gratis kunnen opgeven. Er worden op zowel zaterdag als zondag vier speeddate sessies gehouden, met 40 deelnemers per sessie. Mensen met verschillende seksuele geaardheden kunnen zich opgeven; er zijn zowel hetero en LHBTI date-rondes. Deelnemers krijgen per speed date 3 tot 5 minuten de tijd om elkaar te leren kennen.

Om het gesprek op gang te brengen kunnen de deelnemers kiezen uit ijsbrekers, die wisselend zijn in intensiteit. De vragen zijn een kleine greep uit de ijsbrekers die voorkomen in de Fruitz datingapp. Zo zijn er onschuldige vragen als ‘Leef je liever als Batman of Superman?’, maar ook ondeugende vragen als ‘Stuur of ontvang je liever gewaagde foto’s?’. Bij een match koppelt de organisatie de deelnemers aan elkaar door contactgegevens uit te wisselen, waarna het koppel ervoor kan kiezen elkaar nog beter te leren kennen tijdens het evenement of daarbuiten. Daarnaast worden deelnemers na afloop van het evenement verrast met een gratis feature in hun Fruitz account, die gebruikers normaliter kunnen aanschaffen.

Strike a pose bij de Fruitz-kraam

Naast de sponsoring van de speeddates organiseert Fruitz in Hal 10, waar tevens de speeddates plaatsvinden, ook een foto-activatie voor alle bezoekers van het evenement. Iedereen kan bij de Fruitz photobooth terecht voor een blijvend aandenken van hun bezoek aan de beurs of direct een profielfoto schieten voor hun nieuwe Fruitz-profiel en zich ter plekke aanmelden voor de datingapp.

Alle singles verzamelen!

Opgeven voor de speeddate is mogelijk vanaf woensdag 9 november op de website van Heroes Dutch Comic Con: dutchcomiccon.com. Aanmelden is gratis. Kan je niet wachten om een leuke match te vinden? Download dan de Fruitz app: fruitz.io

Bron: Heroes Dutc Comic Con Foto © Bart Nijs