Home Uncategorized Verslaafd aan roken: Manieren om te stoppen met roken

Verslaafd aan roken: Manieren om te stoppen met roken

Een groot gedeelte van de jongeren rookt regelmatig een sigaret. Ze zijn er mee begonnen om het alleen maar een keertje uit te proberen en zijn op den duur verslaafd geraakt. Voor deze groep rokers is het erg moeilijk om te stoppen. Er zijn echter toch mogelijkheden om te stoppen met roken. Wij informeren je over manieren om te stoppen.

Elektrisch roken
Als je echt verslaafd bent aan roken, is het niet gemakkelijk om plotseling te stoppen. Elektrisch roken is dan een mooi alternatief. Een e-sigaret is geschikt voor mensen die willen stoppen met roken. Als je gebruik maakt van een e-sigaret, dan heb je het namelijk niet meer over roken, maar over dampen. Hierbij ontbreken schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide. Als je hier net mee gaat beginnen, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een starters set. Op deze manier kun je rustig kennis maken met de e-sigaret en kun je bekijken of dit een goed alternatief is voor het roken van sigaretten. De e-liquids die je hierbij gebruikt zijn te verkrijgen in allerlei smaken. Denk bijvoorbeeld aan allerlei fruitsmaken zoals appel en kersen. Het elektrisch roken kan je helpen om het roken in kleine stapjes af te bouwen.

Nicotine pleisters
Als je verslaafd bent aan sigaretten, dan wil je na het roken van een sigaret als snel een tweede. Dit komt door nicotine. Nicotine is zeer verslavend. Nicotine pleisters zijn er speciaal voor gemaakt om je drang naar nicotine te verminderen. Op den duur zal je dus minder trek hebben in het roken van een sigaret.

Kies voor ondersteuning
Als je echt wilt stoppen met roken, is het van belang dat je kiest voor een bepaalde vorm van ondersteuning. Dit kan van alles zijn. Dit kan een vriendin zijn die je hier doorheen probeert te trekken, maar er zijn tegenwoordig ook veel handige apps die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat jij je aansluit bij een groepscursus of dat je zelfs een persoonlijke begeleider krijgt. Het is van belang dat je een keuze maakt die bij je past. Er zijn tegenwoordig veel cursussen om te stoppen met roken waar ook jongeren zich bij aansluiten. Zo kun je ook praten met andere mensen die in het zelfde schuitje zitten.

Verleiding weerstaan
Als je ervoor kiest om te stoppen, dan is het van belang dat je ook daadwerkelijk niet meer grijpt naar een echte sigaret. Ook als jij je vrienden buiten een sigaret ziet roken, moet je het kunnen weerstaan om niet mee te roken. Dit is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk, maar het is belangrijk om ook je vrienden ervan op de hoogte

te stellen dat jij graag wilt stoppen met roken. Op deze manier is er ook meer begrip voor jouw situatie als je een keer nee zegt. Probeer afleiding te zoeken of ga ergens anders pauzeren.

Hopelijk kun je dankzij bovenstaande tips ook over een tijd zeggen dat je bent gestopt met het roken. Er zijn ieder geval genoeg redenen te bedenken waarom jij een sigaret beter kunt laten staan. Je zult je al snel energieker voelen en je conditie zal al snel verbeteren. Daarnaast is het ook erg fijn dat je een keer wat geld overhoudt en zullen niet-rokers je een stuk lekkerder vinden ruiken.