Home Uncategorized DRIFT, Jacqueline Blom en Achmed Akkabi geven masterclass op Nederlands Film Festival...

DRIFT, Jacqueline Blom en Achmed Akkabi geven masterclass op Nederlands Film Festival 2022

© Teska Overbeeke

Kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van DRIFT, acteur en activist Jacqueline Blom en acteur en creative producer Achmed Akkabi maken respectievelijk op 22, 25 en 27 september contact met het publiek als Master tijdens het Nederlands Film Festival.
Op gepassioneerde wijze bespreken de Masters ieder op één middag onderwerpen die hen aan het hart gaan in de wereld van film, toneel, televisie en kunst. De Master vult zelf het programma in en neemt diverse gesprekspartners mee voor het 2,5 uur durende programma. De kaartverkoop voor de drie masterclasses start begin augustus op filmfestival.nl.

DRIFT – donderdag 22 september – 17:30 uur – Louis Hartlooper Complex 1

Kunstenaars Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978) richtten in 2007 DRIFT op. Met een multidisciplinair team van 64 mensen werken zij aan ervaringsgerichte sculpturen, audiovisuele installaties en performances. Hun sterk visuele werk legt parallellen tussen door de mens gemaakte en natuurlijke structuren. De kunstenaars stellen fundamentele levensvragen en verkennen een positief scenario voor de toekomst. DRIFT realiseerde in de afgelopen jaren wereldwijd tal van tentoonstellingen en (publieke) projecten. Het werk van DRIFT is daarnaast opgenomen in diverse permanente collecties, zoals die van het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Rockefeller Center en het Victoria & Albert Museum.

© Jaqueline de HaasJacqueline Blom – zondag 25 september – 15:30 uur – Louis Hartlooper Complex 1
Jacqueline Blom (1961) is al jaren actief als actrice in theatergezelschappen als Hollandia, Het Nationale Toneel en het RO Theater. Tegenwoordig staat ze met Anniek Pheifer op de planken als duo Pheifer & Blom. Blom heeft vele film- en televisierollen op haar naam staan, waaronder in films als Deining en Ellis in Glamourland en series Penoza, Oogappels, Volgens Jacqueline, Tweede Hans en de satirische serie Nieuw Zeer. Het grote publiek leerde Blom vooral kennen in de jeugdserie Loenatik en de dramaserie Oud Geld. Blom is daarnaast actief als maker van toneel-, tv- en filmproducties, bedenker van formats en schepper van personages waarin ze humor, absurdisme en mededogen combineert. Als rasechte activist maakt Blom de podcast de Bitch en de Hoer en zet ze zich via het platform PointofVieW.nu in voor een gelijkwaardige en bredere vertegenwoordiging van vrouwen in film, series, op televisie en in het theater -vóór en achter de schermen.Achmed Akkabi – dinsdag 27 september – 14.00 uur – Stadsschouwburg Utrecht
Achmed Akkabi (1983) begon al op jonge leeftijd aan een carrière als acteur, met (hoofd)rollen in de succesvolle kinderserie Het huis Anubis (vanaf 2006), het Frans-Amerikaanse drama Whatever Lola Wants (2007) en de romkom Alibi (2008). Daarna besloot hij zijn acteertalenten aan te scherpen aan de Toneelacademie Maastricht. In 2011 verscheen hij als een van de hoofdpersonages in de film Rabat. Dit drama was een van de eerste Nederlandse arthousefilms met een niet-polariserende kijk op het leven van Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen. In die periode tekende Akkabi ook voor rollen in de langlopende serie Moordvrouw (2012-2018) en Broers (2017). Als bedenker van de op het gelijknamige boek gebaseerde misdaadserie Mocro maffia, werd de serie in 2021 bekroond met een Gouden Kalf. Vanwege het grote succes werd de serie in twaalf landen verkocht waaronder Frankrijk, Duitsland en Japan. In 2022 tekende Akkabi een exclusieve deal bij Amazon Prime Video waarvoor hij met reclame- en filmproductiebedrijf Tebbernekkel, de aankomende jaren series en films gaat ontwikkelen.

Bron en foto © Nederlands Film Festival


Vorig artikelHï Ibiza No. 1 Club van de wereld
Volgend artikelNPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA 2022