Home Nieuws Film nieuws Cinekid feestelijk geopend met wereldpremiere van Captain Nova

Cinekid feestelijk geopend met wereldpremiere van Captain Nova

The Netherlands, Amsterdam, 13 October 2021. Opening of Cinekid Festival in Pathe Noord.

Vanmiddag is de 35e editie van ’s werelds grootste kinderfilm – en media Festival Cinekid feestelijk van start gegaan met de wereldpremière van de eigentijdse sci-film Captain Nova. Op de gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord werd het startsein van het festival gegeven. Cinekid is dit jaar voor het eerst een echt landelijk festival en vindt van 13 tot en met 31 oktober plaats op ruim 30 locaties door het hele land, van Groningen tot Maastricht.

Over de rode loper bij Pathé Amsterdam Noord kwamen naast de cast en crew van Captain Nova, waaronder Kika van de Vijver, Marouane Meftah (Mocro Maffia), Hannah van Lunteren (Swanenburg, Flikken Rotterdam), Robbert Bleij (Zenith, Toen wij de tijd hadden), Reinout Bussemaker (Commandos, De Oost) en regisseur en co-auteur Maurice Trouwborst (De Regels van Floor) en scriptschrijfster Lotte Tabbers (De Regels van Floor) ook tal van BN-ers zoals Maaike Martens (De Luizenmoeder), Ferdi Stofmeel (De Regels van Floor, De Nog Grotere Slijmfilm), Elisa Beuger (De Regels van Floor), Micha Hulshof (Nieuwe Buren, Paradise Drifters), Huub Smit (De Oost, De Veroordeling) en Martijn Hillenius (Fissa, Sinterklaasjournaal) om de opening van Cinekid te vieren.

Openingsfilm Captain Nova
Cinekid is al sinds de ontwikkeling van het filmproject bij Captain Nova betrokken. De eigentijdse jeugdfilm werd al in 2018 geselecteerd voor Cinekid’s Junior Co-production Markt. Dit jaar dingt Captain Nova mee naar de prestigieuze Cinekid Leeuw in twee competities: Beste Kinderfilm Competitie en Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie. In de spannende eerste lange speelfilm van regisseur Maurice Trouwborst (De Regels van Floor) krijgt gevechtspiloot Nova de opdracht om vanaf 2050 terug te reizen in de tijd, om zo een desastreuze milieuramp in 2021 te voorkomen.

Het festival
Het rijke en diverse Cinekid-programma is voor jong & oud, met meer dan 50 lange films en 120 korte films. Cinekid maakte een selectie van films uit maar liefst 43 verschillende landen.  Naast film kijken is Cinekid ook een plek om te ontdekken en onderzoeken. Ook dit jaar stimuleert het MediaLab, dat bestaat uit prikkelende projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur,de bezoekers om een leuke én leerzame ontdekkingstocht in de digitale wereld te maken.

Online
Cinekid Play
is hét online festival van Cinekid. Handig als je niet in de buurt woont van een festivallocatie. Voor acht euro haal je tot en met 31 oktober het festival in huis met 14 speciaal geselecteerde speelfilms, 20 korte films en 3 interactieve werken.

Over Cinekid

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.

Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Het programma staat nu online en de ticketverkoop is gestart. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.

Cinekid for Professionals (CfP) vindt plaats van 19-22 oktober 2021. CfP als gast bijwonen? Hier kun je meer informatie vinden. Het Cinekid scholenprogramma vindt plaats van 11 t/m 15 oktober 2021 bij het Ketelhuis, Rialto en Pathé Amsterdam Noord.

Bron en foto © Cinekid