Home Reviews Game Review The Park Playground Amsterdam

[Review] The Park Playground Amsterdam

Virtual Reality is voor gamers een bijzonder iets. Niet iedereen kan er even goed tegen, maar wanneer je wel goed met VR overweg kunt, is het een compleet andere ervaring van gamen dan dat je gewend bent. Hoewel er enorm toffe spellen in huis te spelen zijn zoals Beat Saber en Half Life Alyx heeft het toch flink wat beperkingen. Zo hebben de meeste headsets een kabel, gelimiteerde tracking en heb je in huis natuurlijk beperkte ruimte. Om hier op in te spelen zijn er verschillende VR Rooms in Nederland. Wij konden bij de opening van The Park Playground in Amsterdam aanwezig zijn om daar één van de mogelijke spellen te proberen. Wat we van de ervaring vonden? Alle details staan in deze review, maar het was zeker een positieve ervaring.

De locatie

The Park Playground zit op de Rigakade in Amsterdam en is vanaf Amsterdam Centraal enorm gemakkelijk te bereiken. Dit kan dan met de bus of auto (of fiets als je in de buurt woont). Vanaf Amsterdam Centraal is het circa 15 minuten met de bus. Dus dit maakt het erg gemakkelijk om te bereiken. Ook met de auto is het gemakkelijk te doen aangezien het niet echt in het centrum van Amsterdam zit en ze parkeerplekken voor de deur hebben.

Het gebouw zelf is bovendien door grote billboards goed te herkennen als de locatie waar je moet zijn. Eenmaal binnen is het ook meteen duidelijk welke kant je op moet voor The Park. Eenmaal binnen heb je een bar waar je rustig wat kunt drinken en verschillende comfortabele stoelen en banken waar je kunt wachten op je beurt. Verder zijn er ook verschillende headsets met games waarmee je rustig kunt wennen aan VR met spellen als Superhot. Dit is iets wat niet veel VR Rooms aanbieden en zeker fijn voor de minder ervaren spelers.

01-07-2022, Amsterdam, Nederland: Opening van The Park Playground te Amsterdam.

De VR-ervaring

Na wat opgewarmd te zijn konden we aan de slag met The Hallow. In the Hallow bevind je je in de 19de eeuw, maar er is iets vreemds aan de hand. Een magiër roept jou en je team op om deze abnormaliteiten te onderzoeken. Met een speciaal apparaat teleporteer je met de anderen naar specifieke locaties om daar tegen verschillende monsters en zombies te vechten.

Deze shooter is te spelen met maximaal acht spelers, maar is ook met minder te spelen ?(minimaal 2). Onze groep bestond uit vijf spelers waardoor we iets meer bewegingsvrijheid hadden dan een volledige groep. Hierdoor hoefde je minder op te passen dat je elkaar niet voor de voeten liep. Nu was dat in drie van de vier gebieden die we zijn afgegaan sowieso geen probleem, maar op het moment dat we op een vlot stonden werd het toch wel wat krapper waardoor je beter op elkaar moest letten.

De gameplay zelf is verder een genot om te spelen. Hoewel ik normaal geen shooter-fan ben, houd ik enorm van schietspellen in VR door de uniekere manier van spelen. Zeker wanneer je vrij kunt rondlopen en echt moet bukken om te schuilen is het een flink intensieve en gave ervaring. Met The Hallow was dit dan ook zeker weer het geval, hoewel het grafisch natuurlijk niet kan tippen aan PC-games met raytracing en 4K zag het er meer dan prima uit. Daarnaast was de besturing soepel en de uitrusting niet te zwaar. Zeker dat laatste is regelmatig een probleem met Virtual Reality. Door zware headsets of rugzakken is het spel dan minder fijn om te spelen. Het voelde alleen wel gek om nog steeds een volautomatisch geweer in je handen te hebben terwijl je in het spel een kruisboog ook kon gebruiken, maar dat is zo een minimaal ding dat het niet echt een minpunt is.

Het vervelende wel in het spel was het communiceren met elkaar, doordat iedere speler het geluid van het spel via een soort oorklepje te horen kreeg, werd je redelijk van elkaar afgesloten. Naar elkaar roepen dat er iets achter iemand zat liep ook vaak op niets uit. Een microfoon om met elkaar te praten zou dus een welkome toevoeging zijn.

Bij ons bestond de groep uit drie spelers die regelmatig gamen en twee die eigenlijk amper tot niet gamen. Hoewel de niet gamers veel vaker doodgingen en minder kills hadden was de algehele sfeer enorm gezellig. Dit doordat je als team niet game over kon gaan en je altijd tot leven kwam. De ervaring wordt dus niet minder leuk als je met onervaren mensen speelt.

De prijs is redelijk hoog

Het grootste nadeel is waarschijnlijk de prijs. Een ervaring als The Hallow is ongeveer 60 minuten en op de meeste dagen kost het €34,99 per persoon (alleen maandag en dinsdag zag ik de prijs van €24,99 voorbij komen). Het is dus een redelijk prijzige ervaring, maar het zeker waard om eens mee te maken. Aangezien de licenties van de spellen natuurlijk betaald moeten worden en de apparatuur ook flink prijzig is, snap ik de hoge prijzen, maar dat haalt niet weg dat het toch ervoor zorgt dat ik dit minder vaak zal doen dan dat ik eigenlijk zou willen.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.0
Vorig artikelNetflix geeft uniek inkijkje in leven van wereldvoetballer David Beckham
Volgend artikelLet the Lessons Begin: Heartbreak High komt naar Netflix
review-the-park-playground-amsterdamThe Park Playground is in ieder geval met The Hallow een geweldige ervaring voor iedereen die VR leuk vindt of interessant. Door de mogelijkheid om multiplayer te spelen met meerdere spelers krijg je een ervaring die je thuis eigenlijk niet kunt ervaren. De enige twee nadelen zijn dat het een prijzige ervaring is en dat je elkaar niet goed kunt verstaan doordat je oordoppen op hebt. Juist met een samenwerkingsspel is dat enorm nuttig.