Home General Oproep van burgemeesters aan overheid om de terrassen weer te openen

Oproep van burgemeesters aan overheid om de terrassen weer te openen

Burgemeester Halsema van Amsterdam roept de overheid op om de terrassen weer te openen. Dit doet zij nadat er afgelopen dagen weer enkele parken overvol waren. De oproep van Halsema wordt gesteund door de burgemeesters van Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De aanleiding voor deze oproep is de overvolle parken afgelopen dagen. De burgemeesters hebben het er maar druk mee en zien de situatie verslechteren. Zo zei de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bij de regionale omroep Rijnmond; “Het is niet meer uit te leggen dat mensen wel op een kleedje met een fles rosé op het gras gaan zitten bij Hotel New York, maar dat de horeca de terrassen niet mag openen”.

Ook de Utrechtse burgemeester Dijkstra is het een met burgemeester Halsema. Dijkstra vindt, dat wanneer de terrassen opengaan “dit mensen letterlijk de ruimte geeft om op een verantwoorde manier erop uit te gaan”. Omroep West meldt dat ook burgemeester Van Zanen van Den Haag de oproep van haar Amsterdamse collega steunt.

Er werden de afgelopen op meerdere plekken in het land parken ontruimd omdat er te veel mensen waren die zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Ook is hierdoor veel zwerfafval in de parken komen te liggen, dit tot ergernis van buurtbewoners. Voor burgemeester Halsema is dat een belangrijke reden om aan de regering te vragen om de terrassen te heropenen.

Burgemeester Aboutaleb en burgemeester Halsema zien ook graag een snelle heropening van de dierentuinen Artis en Blijdorp. Dit om bij mooi weer ook de drukte in de stad te kunnen spreiden.

Het veiligheidsberaad, bestaande uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s, is voorstander van “stapje voor stapje versoepelingen, afhankelijk van de stand van zaken van de vaccinatie en de epidemiologische toestand”, aldus een woordvoerder van burgemeester Bruls van Nijmegen.

Bron: © NOS  foto © analogicus from Pixabay