Home News Extra livestream Opsporing Verzocht over avondklokrellen

Extra livestream Opsporing Verzocht over avondklokrellen

Zes weken na het begin van de avondklokrellen zijn er al honderden verdachten opgepakt en de eerste straffen opgelegd. Toch zijn verschillende politie-eenheden nog lang niet klaar met het bekijken van de duizenden filmpjes van de vernielingen en intimidaties die door het publiek zijn ingezonden. Het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht heeft op dinsdag 9 maart een speciale livestream om 20.30 uur – vóór de reguliere uitzending op NPO1 – met tientallen nieuwe verdachten èn een kijkje achter de schermen van dit enorme onderzoek.

Politie Rotterdam: 6000 filmpjes en inzet van speciale beeldtechnici

De politie in Rotterdam kreeg duizenden filmpjes toegestuurd van particulieren. Bij het bekijken van de beelden krijgen de rechercheurs hulp van een speciaal team          camerabeeldspecialisten. Deze specialisten, met een stoornis in het autistische spectrum, hebben volgens teamleider Arie Biesheuvel een speciale gave: “Zij kunnen urenlang zó geconcentreerd kijken naar kenmerken van verdachten zoals een speciale pet of jas, dat we daardoor bijvoorbeeld beelden hebben gevonden uit omliggende straten waar die ene verdachte nèt even niet zijn mondkapje op heeft.50% had al antecedenten voor eerdere delicten en strafbare feiten
Politiechef Willem Woelders geeft in de livestream uitleg over de strategie van politie en de achtergronden van de ongeregeldheden en verdachten. Inmiddels blijkt dat ongeveer de helft van hen al eerder in contact kwam met Justitie. Officier van Justitie Janine Kramer zal het traject in de vervolging nader toelichten. 

Het blijkt dat verdachten het vooral vervelend vinden dat schade direct op hen verhaald wordt. Zo moet een 17-jarige 10.000 euro terugbetalen wegens zijn betrokkenheid bij de plundering van de Jumbo in Eindhoven. Als er niet meer verdachten van die plundering worden aangehouden zal hij dat in zijn eentje moeten ophoesten.

Beelden uit Eindhoven, Den Bosch, Geleen, Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Venlo
In de livestream worden nieuwe verdachten voor het eerst landelijk getoond, nadat regionale aandacht niet tot hun identiteit heeft geleid. Er zijn haarscherpe beelden van mensen die vernielden en plunderden in de omgeving van het station in Eindhoven.
  De livestream is op te volgen via de website van Opsporing Verzocht en de onderstaande link. Diverse politie-eenheden zullen de livestream ook onder hun volgers verspreiden

deze link

Bron © AvroTros foto ©

Vorig artikel[video] EA en Hazelight geven voorproefje op het verhaal van It Takes Two in nieuwe trailer
Volgend artikelSamsungs 980 NVMe SSD combineert snelheid met betaalbaarheid
Ik ben de eigenaar van Planetzone