Home General De beste manieren om herinneringen te bewaren

De beste manieren om herinneringen te bewaren

Iedereen heeft wel een favoriet moment in hun leven gehad. Of het nu je favoriete foto van een concert is, van een vakantie of een foto met familie. Zeker met de huidige technologie is het makkelijker dan ooit om foto’s te maken, delen en op te slaan. Toch is dat niet altijd genoeg. Als voorbeeld heb ik voor Planetzone vele evenementen meegemaakt (en veel van jullie zijn ook door ons op de foto gezet) waar ik ook vele GigaByte aan date van heb. Voeg hier vakanties aan toe en je zit zo aan een paar honderd mappen met foto’s van bijzondere gebeurtenissen. Toch open ik die mappen bijna nooit. Ze zijn net niet handig te bereiken en hebben toch niet dat speciale. Wat vaak wel helpt om echt de herinneringen aan dat moment te helpen is het wat specialer te maken. Zoals met één van de producten van BesteCanvas.nl.

Het afdrukken van een foto of afbeelding heeft altijd wel wat bijzonders. In een fotoboek is het leuk, maar die sla je toch net wat minder snel open. De producten van BesteCanvas zijn daarentegen enorm breed en geven net wat extra’s aan dat speciale moment of die speciale afbeelding. Of het nu een foto op canvas is of op acrylglas of zelfs aluminium alleen al voor wanddecoratie is de keuze enorm. In dit artikel wil ik er een paar uitlichten wat mijn favorieten zijn.

Canvas

Een foto afdrukken kan op vele manieren. De bekendste is waarschijnlijk klein op fotopapier. Dit kun je praktisch overal laten doen zelfs in een gewone winkel of thuis met een printer. Maar wil je een foto of een paar foto’s extra speciaal maken? Dan is het afdrukken op een canvas misschien een goed idee. Canvas geeft de print een soort gevoel van een schilderij en daarmee ook luxe. Het maakt de print specialer en bovendien zal het langer meegaan. Foto’s op papier zullen meer last hebben van zonlicht en kunnen makkelijk scheuren.

Daarnaast is het mogelijk om op canvas grotere formaten te printen waardoor je meer plezier hebt van je foto’s of een mooie collage kunt maken. De collage is perfect om terug te denken aan dat mooie festival weekend of die geweldige vakantie. Dat terwijl een enkele foto juist weer perfect is voor een enkel moment. Het geeft je enorm veel opties.

Wanneer je geen foto’s hebt maar een geweldige afbeelding. Zoals artwork van een game of iets dergelijks. Sommige artwork kan namelijk net kunst zijn zoals deze prachtige keyart van Kingdom Hearts III. Wanneer je deze afbeeldingen in een fatsoenlijke resolutie vindt, kun je deze ook uploaden. Het is dus niet beperkt tot eigen foto’s, maar je kunt van alles aan je muur hangen.

Aluminium

Een wat minder bekende optie, maar persoonlijk één van mijn favorieten is de mogelijkheid om afbeeldingen op aluminium af te drukken. Aluminium wordt niet op veel plekken aangeboden, maar heeft best wel wat voordelen. Ten eerste is het plat waardoor het niet veel ruimte aan de muur inneemt. Dat maakt het bovendien geschikt om ze op meer plekken te hangen zoals een koelkast. Bovendien is het ook nog eens een stuk duurzamer dan veel andere mogelijkheden.

De metalen platen zijn namelijk speciaal behandeld waardoor het veel beter tegen zonlicht kan dan andere producten. Het kan vol in de zon hangen zonder fletser te worden en kleur te verliezen. Iets wat zeker bij iets wat je aan de muur hangt voor een langere tijd geen gemis is. Zelf heb ik bijvoorbeeld in mijn kamer niet echt ruimte voor grote producten als canvas, maar een aluminium plaat is perfect. Het is compact en bovendien beter bestand tegen beschadigingen. Een doek kan nog redelijk snel scheuren terwijl metaal hier goed tegen bestand is.

Sky full of stars

Deze laatste optie die ik wil bespreken heeft niets te maken met je eigen foto’s of afbeeldingen. Nee, deze mogelijkheid geeft je de kans om terug in tijd te gaan (of alvast vooruit) naar een specifieke dag, tijd en plek en de sterrenhemel van dat moment af te drukken. Sterren zijn iets bijzonders, het licht wat je van ze ziet iedere (heldere) nacht is van vele jaren geleden en soms zelfs van sterren die nu al jaren zijn gestorven. De sterrenhemel die je vannacht ziet, zal niet altijd hetzelfde zijn jaren later. Sterren kijken heeft dan ook altijd wat magisch en ontspannend. Dat geeft de afdruk net wat extra speciaals of het nu voor jezelf is of voor een ander. Met deze afdruk kun je namelijk exact zien hoe de sterren op dat moment boven een plaats stonden. Het is een perfecte manier om een speciale gebeurtenis te herinneren. Of het nu een jubileum is, het slagen van een universiteit, geboorte van een kind of wat dan ook.

Maar er is meer

Deze drie zouden mijn eerste keuze zijn als ik een enkele foto wil afdrukken, maar het zijn zeker niet de enige opties. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een optie om het af te laten drukken. Van een deken tot een tas. Van een tapijt tot een puzzel. Het is allemaal mogelijk en zeker eens de moeite waard om te bekijken mocht je zoeken voor een manier om iets te vereeuwigen.

Vorig artikelBoeren Garry, Kim en William maken hun keuze in ‘Boer zoekt Vrouw’
Volgend artikelEredivisie-speelronde in teken van Johan Cruijff