Home Style Nieuwe vespa GTV: authentiek, sportief en modern

Nieuwe vespa GTV: authentiek, sportief en modern

© Vespa

Vespa, merknaam van Piaggio Group, komt met een revolutionaire versie van Vespa GTV. De nieuwe Vespa behoudt zijn oorspronkelijke kenmerken, maar is aangevuld met een moderne technologie en sportieve afwerkingen.

Sportief en authentiek in één
Vanaf zijn debuut in 2006, is de Vespa GTV de ambassadeur geweest van het puurste classicisme, ofwel de antieke oudheid, in de Vespa-familie. Het uiterlijk van de Vespa GTV valt op door de matzwarte afwerking, die kenmerkend is voor de lage koplamp en het achterlicht van de scooter. Het instrumentarium is verbonden met het stuur en is omgeven door een kleinere bovenkuip. De oranjekleurige bovenkuip, verkrijgbaar als apart accessoire, geeft de Vespa GTV een sportief race-uiterlijk.

In het midden van het beenschild heeft de onmiskenbare “stropdas”, sportieve sleuven aan de zijkant met oranje randen. Het ontwerp van de vijfspaaks velgen is ook nieuw, matzwart geverfd met oranje afbeeldingen op de zijkant.

Tweekleurig eenzitszadel
Een ander onderscheidend element van de Vespa GTV is het tweekleurige comfortabele eenzitszadel, die geschikt is voor twee personen. Technologie en reizen zijn typerend voor de recente evolutie van de Vespa GTS-familie. Daarom is ergonomie ook zo belangrijk en kenmerkend voor dit nieuwe model: de zitting geeft comfort voor lange afstanden.

High-tech apparatuur
Gebruiksgemak staat voorop bij het nieuwe model. Door het nieuwe sleutelsysteem, waarmee de scooter kan worden gestart met een knop op het achterste beenschild, is een klassieke contactsleutel niet meer nodig. Door de toepassing van een nieuw LCD-instrumentarium wordt uitgebreide ritinformatie weergegeven (maximumsnelheid, gemiddelde snelheid, stroomverbruik, gemiddeld verbruik, actieradius en laadtoestand van de batterij). Maar ook kunnen meldingen zoals oproepen, berichten en muziek worden weergeven als het voertuig is verbonden met een smartphone met behulp van de VESPA MIA.

Bron en foto © Vespa