Home Nieuws Sport Nieuws Juventus definitief uitgesloten van Europees voetbal, ook contract Ihattaren verscheurd

Juventus definitief uitgesloten van Europees voetbal, ook contract Ihattaren verscheurd

© Juventus

Juventus is voor komend seizoen definitief uitgesloten van Europese deelname. De UEFA heeft dit besloten vanwege de overtreding van de ‘Financial fair play’ regels. Ook kreeg de club een boete van 20 miljoen euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Juventus werd in eigen land ook al gestraft met 10 punten aftrek. Hierdoor eindigde de club uit Turijn op de zevende plaats wat een plek voor de conference League opleverde. Doordat Juve nu niet mag deelnemen in Europees verband is de kans groot dat Conference League finalist Fiorentina de plek van Juventus overneemt. Hier is nog geen besluit over genomen door de UEFA.

Voorzitter Gianluca Ferrero van Juventus zei de beslissing van de UEFA te accepteren. „We betreuren de beslissing, maar zien af van ons recht in beroep te gaan. We willen deze periode nu afsluiten. Maar we zijn het niet eens met de wijze waarop de UEFA onze handelswijze heeft geïnterpreteerd.”

Mohammed Ihattaren

Juventus heerft daarnaast het contract van Mohammed Ihattaren per direct verscheurd. De 21 jarige speler lag toit medio 2025 nog onder contract bij de Italiaanse club. Ihattaren is nu transfervrij maar de vraag is of hij nog door gaat met voetballen en of er een club nog geintereseerd is in de speler