Home Sports Jong Oranje speelt in Almere en Venlo voor EK-kwalificatie

Jong Oranje speelt in Almere en Venlo voor EK-kwalificatie

© KNVB

Jong Oranje speelt in Almere en Venlo voor EK-kwalificatie

Jong Oranje speelt op dinsdag 8 september in Almere tegen Jong Noorwegen en komt op 8 oktober uit tegen Jong Gibraltar in Venlo. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen begint om 20.00 uur en de aftraptijd voor de wedstrijd tegen Jong Gibraltar wordt op een later moment bekend. Beide EK-kwalificatiewedstrijden zouden eerst op De Vijverberg in Doetinchem gespeeld worden, maar zijn nu dus verplaatst naar het Yanmar Stadion in Almere en De Koel in Venlo. Ook de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit-Rusland, op 13 november, wordt verplaatst. De locatie en aftraptijd van deze wedstrijd wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat Jong Oranje in Almere speelt. Er werd wel al een vier keer eerder in Venlo afgetrapt. De laatste keer dat dit gebeurde was op 20 november 2007 tegen Jong Roemenië. Jong Oranje won deze wedstrijd met 1 – 0 door een doelpunt van Royston Drenthe.

Jong Oranje niet op De Vijverberg

In overleg met De Graafschap is besloten om de aankomende drie thuiswedstrijden in de EK-kwalificatie niet op De Vijverberg te spelen, wat het afgelopen seizoenen de vaste uitvalsbasis was van Jong Oranje. Vanwege de coronacrisis en hierdoor de krapte in het speelschema heeft het de voorkeur van de Doetinchemse club om tijdens de interlandperiodes van september, oktober en november competitiewedstrijden op de Vijverberg te kunnen spelen. In het kader van maximale flexibiliteit is het de wens van de club dat De Vijverberg beschikbaar is voor het inplannen of verplaatsen van wedstrijden in de Keuken Kampioendivisie.  

‘Succesvolle tijd op De Vijverberg, maar ook mooi om weer het land door te gaan’

‘’We hebben een goede en succesvolle tijd gehad op De Vijverberg. Namens Jong Oranje wil ik iedereen bij De Graafschap hier ook graag voor bedanken,’’ aldus Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. ‘’Voor ons is het nu natuurlijk ook mooi om weer met Jong Oranje het land in te gaan. In Almere is Jong Oranje nog nooit geweest en in 2007 was het de laatste keer in Venlo. Dit geeft ons de kans om ook aan de fans in deze steden van dichtbij te laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Wel is het natuurlijk nog even afwachten hoeveel supporters er straks daadwerkelijk mogen komen, maar vanuit Jong Oranje hebben wij er in ieder geval zin in.’’

Jong Oranje in EK-kwalificatie

Het Jong Oranje van trainer Erwin van de Looi staat op dit moment bovenaan in de groep met twaalf punten uit vier wedstrijden. Jong Oranje heeft nog zes groepswedstrijden op het programma staan.

Stand in poule 7:

WPD
Jong Oranje41216
Portugal495
Wit-Rusland5810
Noorwegen57-3
Cyprus54-5
Gibraltar50-23

Resterend wedstrijdprogramma Jong Oranje in EK-kwalificatie:

Vrijdag 4 september 2020, Jong Wit-Rusland – Jong Oranje

Dinsdag 8 september 2020, Jong Oranje – Jong Noorwegen

Donderdag 8 oktober 2020, Jong Oranje – Jong Gibraltar

Dinsdag 13 oktober 2020, Jong Cyprus – Jong Oranje

Vrijdag 13 november 2020, Jong Oranje – Jong Wit-Rusland

Dinsdag 17 november 2020, Jong Portugal – Jong Oranje

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. Het EK 2021 begint van 24 maart tot en met 31 maart met een groepsfase. De finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië doen zestien landen mee. Naast de twee organiserende landen zijn dit de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee, gemeten over alle negen EK-kwalificatiegroepen. In de finaleronde strijden er nog acht landen om de felbegeerde titel.

Bron © KNVB