Home Nieuws Sport Nieuws Almere City FC zet in op duurzaamheid met busdienst naar het Yanmar...

Almere City FC zet in op duurzaamheid met busdienst naar het Yanmar Stadion

ALMERE, 05-07-2021 , Yanmar stadium , season 2021 / 2022, Tekenen. Keolis

Het wordt weer volle bak in het Yanmar Stadion, nu er weer publiek bij de wedstrijden in het stadion mag zijn. Almere City FC heeft de ambitie om te stijgen in toeschouwersaantallen en om een duurzaamheidsslag te maken. Dit betekent dat ook de toenemende vervoersstromen rond het sportpark voor uitdagingen zorgen. In samenwerking met Keolis (het moederbedrijf van de allGo stadsbussen) en de gemeente biedt Almere City FC daarom speciaal voor seizoenkaarthouders van de club aankomend seizoen Go 20-reizenkaarten Dal aan voor een laagdrempelig bedrag.

Seizoenkaarthouders kunnen de anonieme OV-chipkaart met daarop de Go 20-reizenkaart Dal aanschaffen voor €5. Dat zijn 20-reizen voor in de daluren (doordeweeks van 09.00-16.00 en van 18.30-06.30 uur + hele dag in het weekend). Dit betekent dat je op vrijdagavond of in het weekend met de bus 10x een wedstrijd kan bezoeken. Je kan vanuit heel Almere met de allGo bus naar het stadion en weer naar huis. Er zijn in totaal duizend OV-chipkaarten beschikbaar.

Tijdens de wedstrijddagen worden er vanuit het Station Almere Centrum standaard twee extra bussen ingezet met als eindbestemming het Yanmar Stadion. De chauffeurs zijn Almere City FC supporters en in de bussen wordt bijvoorbeeld het programmaboekje uitgedeeld. Ook na de wedstrijd staan de bussen weer klaar om je naar huis te brengen. Hierdoor kan je ook na de wedstrijd op je gemak naar de bushalte lopen, aangezien er dan tot +/- 22.30 ongeveer elke 5 minuten een bus vertrekt.

De OV-chipkaart is het resultaat van intensieve gesprekken van Almere City FC met Keolis en de gemeente de afgelopen maanden, waarbij de drie partijen de kosten grotendeels dekken. Naomi Elshof, marketeer Almere van Keolis: ,,In ons streven vanuit Keolis naar een positieve footprint vormt de 20-reizenkaart voor ACFC seizoenkaarthouders een mooi voorbeeld van wat we met elkaar kunnen bereiken. De hechtere samenwerking tussen Almere City FC, de gemeente Almere en allGo maakt dat we Almere als groene stad kunnen versterken én versnellen. Dankzij de extra inzet van comfortabele (elektrische) bussen en onze gastvrije chauffeurs kunnen we als verbinder iedereen snel, betrouwbaar en veilig van en naar het stadion brengen. Met een duurzaam, bereikbaar en sportief Almere scoren we op alle fronten punten. We wensen onze reizigers, en alle trouwe ACFC-supporters in het bijzonder, een succesvol seizoen toe.”

Werken aan een groene en gezonde stad doe je samen, vindt de gemeente Almere. Wethouder Jan Hoek: ,,Duurzaamheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Partners opzoeken en kijken hoe je dingen slim kunt organiseren met elkaar, is belangrijk. Ik ben heel blij met het resultaat van de samenwerking tussen Almere City FC, Keolis en de gemeente Almere, en hoop van harte dat deze aantrekkelijke aanbieding alle supporters stimuleert om vaker en met plezier de bus te nemen.”

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC voegt daar aan toe: ,,Dit gezamenlijke initiatief onderbouwt de duurzame ambitie van club en stad. Daarnaast bieden we onze seizoenkaarthouders hiermee een veilig, goedkoop en gezellig alternatief voor de auto.”

Nog meer nieuws: Ryan Flamingo maakt definitieve overstap naar US Sassuolo

Verdediger Ryan Flamingo, die begin vorig seizoen nog uitkwam voor de Almere City FC O21 van trainer Hedwiges Maduro, heeft emplooi gevonden bij het Italiaanse US Sassuolo. De ploeg, die sinds 2014 een stabiele middenmoter is in de Italiaanse Serie A, lichtte een optie in het huurcontract van Flamingo. Hierdoor vertrekt de verdediger dankzij een vooraf vastgestelde transfersom naar Italië. De jeugdspeler tekent daar een contract voor vier seizoenen.

De 18-jarige verdediger doorliep sinds 2014 de Ruitenheer Football Academy. Hij tekende op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij Almere City FC en lag in Flevoland nog vast tot medio 2022. Flamingo kwam sinds de winterse transferperiode op huurbasis uit voor het hoogste jeugdelftal van de Italianen in de Primavera-competitie. Hij stond 23 keer in de basis.

Technisch manager Teun Jacobs: ,,We zijn ontzettend trots dat een speler uit onze eigen jeugdopleiding op zo’n jonge leeftijd deze knappe stap maakt. Hopelijk resulteert zijn inzet binnenkort in een mooie stap richting de Serie A. Wij wensen Ryan veel succes in zijn verder ontwikkeling.”

Bron © Almere City FC

Foto © Ron Baltus

Vorig artikelOpnames derde seizoen War of The Worlds zijn gestart
Volgend artikelFC Emmen legt Jeredy Hilterman vast
Ik ben de eigenaar van Planetzone