Home Reviews Tech Review WD_Black SN750 SE (500GB Battlefield 2042 Edition)

[Review] WD_Black SN750 SE (500GB Battlefield 2042 Edition)

Western Digital is een icoon op het gebied van opslag media. Van SD-kaarten tot (externe) harde schijven. Waarschijnlijk zul je in je leven wel iets van ze hebben of hebben gehad. De afgelopen jaren hebben ze verschillende versies van de SN750 uitgebracht met de meest recente de SN750 SE.

De SE in de naam van het product staat voor Special Edition. In zowel games als hardware kan het van alles betekenen. Van verschillende extra’s tot een net wat betere versie. In dit geval betekent de SE niet dat Battlefield er bij zit (er zijn ook versies zonder het spel er bij), maar de SSD heeft hogere leessnelheden en levert daarbij iets van de schrijfsnelheid in.

Daar tegenover staat dat afgezien van de prijs alles hetzelfde is. Zoals het uithoudingsvermogen en de garantie die Western Digital biedt op de schijf. De prijs is echter een stukje lager dus zeker waard om te overwegen.

Restverwerking

Wat opvalt is het gebruik van verschillende onderdelen zoals de controller en NAND-module. Door de onderdelen die gebruikt worden is het bijvoorbeeld niet mogelijk om grotere opslaggeheugens te maken dan 2TB (die tevens niet te koop is in de SE range). Daarnaast is het een PCIe Gen4 controller die er in zit terwijl de NAND-module geen PCIe4 snelheden ondersteunt. Het voelt daarom een beetje alsof voor dit model wat onderdelen bij elkaar gebruikt worden om voorraad op te maken voor de nieuwe generatie.

Prestatie is super, voor een PCIe 3 model

De SSD leest en schrijft flink snel en met het laden van verschillende games had ik dan ook geen problemen. Bijvoorbeeld Battlefield 2042 laadde erg snel en ook Final Fantasy XIV heb ik nooit lang op moeten wachten. Toch zijn er op dit moment wel betere modellen zeker wanneer je specifiek een PCIe 4 model zoekt.

Prijs kwaliteit

Het is lastig om te kijken naar prijs kwaliteit vergeleken met andere producten aangezien de prijzen enorm fluctueren. Op het moment van schrijven is de SE meestal maar een klein verschil qua prijs vergeleken met de SN850. In dat opzicht is de SN850 een betere koop. Via sommige sites is het verschil echter een stuk groter. Je kunt namelijk bij Alternate de 1TB Battlefield Edition voor 100 euro krijgen terwijl de SN850 185,99 is. Persoonlijk zou ik zelf de SE boven de gewone SN750 kiezen en de SN850 wanneer het prijsverschil minder is dan 50 euro (tenzij je hem voor de PS5 wilt gebruiken de 750 is daar niet geschikt voor).

Wat wel handig is om te weten mocht je voor de SN750 gaan is het volgende. Hoewel wij de 500GB-versie hebben kunnen testen, is het handig om op te merken dat de performance van de 1TB variant nog net wat beter is. Zowel in snelheid als prijs per GB als het uithoudingsvermogen. En het prijsverschil hiervan is ook niet enorm. Dus je krijgt een beter product met meer geheugen.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.0
Vorig artikel[NEW] The Partysquad & Diztortion – Banana (ft. Sarita Lorena & Kilate Tesla)
Volgend artikelDisney+ Original serie “How I Met Your Father” hernieuwd voor een tweede seizoen
review-wd_black-sn750-se-500gb-battlefield-2042-editionVoor de prijs van de SSD heb je een enorm decent SSD die in menig computer zal passen en van nut zal zijn. De 500 GB is al voor zo'n 70 euro te krijgen en de 1TB voor 100 euro. Daarnaast krijg je er ook nog eens een game bij welke enorm snel laadt op de SSD.