Home Reviews Tech Review Teufel Real Blue NC (2020) – geweldige audio

[Review] Teufel Real Blue NC (2020) – geweldige audio

Nog maar kort geleden kon ik al alles vertellen over de Teufel Real Blue TWS-oortjes. Dat is echter niet het enige wat we van Teufel uitgebreid hebben kunnen testen. Nee ook de Teufel Real Blue NC headset uit 2020 goed kunnen testen. Dit model is ondertussen voor een mooie 130 euro verkrijgbaar. Er is ook een nieuwer model, maar die kost meer dan 200 euro. Dit nieuwere model heeft onder andere een betere batterijduur, ondersteuning voor een app zodat je een equalizer kunt gebruiken en een USB-C poort. Toch willen we even kijken naar het vorige model. Dit aangezien het verschil in prijs het overwegen om een ouder model te nemen zeker waard is.

Design

Teufel staat voor velen die het merk kennen toch wel bekend als een merk die weet hoe die apparatuur moet designen. De Real Blue NC laat dit dan ook weer perfect zien. De headset is namelijk licht op je hoofd waardoor je hem uren kunt dragen, de kussentjes zacht waardoor het fijn op je oren zit en ziet die er ook nog eens enorm mooi uit. Geen overdreven kleuren, maar grijs met zwart en wat roodtinten. Op sommige plekken een klein beetje glimmende oppervlakken. Door het gebruik van touch-besturing hoef zitten er bijna geen knoppen op de headset waardoor die nog een strakkere afwerking heeft.

De enige knoppen die er op zitten zijn een schuifje voor de ruisonderdrukking, de aan/uit-knop en de pairing-knop. Verder zit onder een goed weggewerkt klepje nog twee aansluitingen voor kabels. Deze zijn voor een 3.5mm jackplug en een Micro-USB. Dat het tweede er nog in zit bij een model uit 2020 is opvallend aangezien USB-C al jaren de standaard is voor elektronica. Gelukkig heeft het nieuwe model van dit jaar dit aangepast.

De headset komt bovendien met een compacte case waarin je hem netjes kunt opbergen en waar een klein etuitje inzit. Dit etuitje is gevuld met de oplaadkabel, een jackplug met daaraan ook een microfoon en een aansluiting die je in vliegtuigen kunt gebruiken. Teufel heeft dus overal aan gedacht qua gemakken.

Gebruiksgemak

De Real Blue NC is erg gemakkelijk in het gebruik. Ik had hem in een minuut verbonden met mijn telefoon en ook wisselen van apparaat ging door de pairing knop erg gemakkelijk. Door het brede oppervlak van de oorschelpen is het aanpassen van geluid ook erg gemakkelijk. Helaas heeft ook dit model nog geen equalizer mogelijkheden, maar het besturen met touch werkt bijna perfect. Door op bepaalde manieren over je rechter oor te swipen of tikken kun je namelijk volume regelen, pauze zetten, telefoon opnemen en tracks kiezen. Dat dit bijna perfect werkt heeft dan met de gevoeligheid te maken. Soms wilde ik een nummer overslaan, maar dan zat ik aan het volume of andersom.

Bovendien kun je deze headset langer gebruiken dan je waarschijnlijk verwacht. De accu kan namelijk meer dan 60 uur meegaan. Dit is dan wel wanneer je de kabel gebruikt, maar ANC kan dan wel aanstaan. Met bluetooth kan die tussen de 23 en 30 uur meegaan. Dit hangt af van of je ANC aan of uit hebt staan. Super handig dus voor lange reizen, zeker in combinatie met dat het een lichte headset is.

Geluidskwaliteit

Persoonlijk vind ik dit onderdeel altijd het belangrijkste van het kijken naar audiosystemen. Een headset die een paar uur fijn zit en daarna niet meer is vervelend. De keren dat zulke lange luistersessies voorkomen zijn echter vaak minder gebruikelijk. De audiokwaliteit merk je echter meteen en constant. Zoals ik al noemde heeft dit model geen equalizer dus de audio die je hoort is wat je krijgt en niets anders.

Gelukkig weet Teufel zichzelf hier goed te balanceren. Je hoort elementen als de bass goed, maar niet te overheersend, de verschillende tonen zijn stuk voor stuk goed te horen en de game soundtracks die ik graag luister hebben nog niet eerder zo goed geklonken uit een headset. Voor Heavy Metal zul je je waarschijnlijk wel wat missen door het gebrek aan de equalizer, maar over het algemeen klinkt alles enorm puur en mooi.

De actieve ruisonderdrukking (oftewel ANC) beinvloed dit wel een beetje, maar niet heel veel. Vooral in lawaaierige omgevingen als een trein zul je enorm blij zijn met de toevoeging. Het enige wat mij stoorde is dat wanneer er een hardere wind waait en ANC staat aan dat je dat enorm goed hoort. Iets wat juist tegen gegaan zou moeten worden. Al met al dus een fijne, maar niet perfecte toevoeging.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.0
Vorig artikelOVT Het spoor terug: Chanel Nº 5, spiegel van de tijd
Volgend artikel[video] Aankomst spelersbussen #AJAFEY
review-teufel-real-blue-nc-2020-geweldige-audioTeufel laat zien waar ze goed in zijn. De audiokwaliteit van de Real Blue NC is geweldig, hij zit comfortabel en is makkelijk in gebruik. De levering is bovenmaats met een mooi hoesje en verschillende kabels en bovendien is de actieve ruisonderdrukking in de meeste gevallen enorm fijn (als iemand die veel in de trein zit is het echt een verlossing). De enige echte fout die ze hebben gemaakt is om anno 2020 nog met een Micro-USB aansluiting aan te komen.