Home Reviews Tech Review Galaxy Tab S6

[Review] Galaxy Tab S6

Samsung is al jaren marktleider met Android apparaten en de Galaxy Tab S6 laat weer zien waarom. In deze review leggen we uit waarom dit product zo fijn werkt en waarom we het zeker aanraden.

Jaren terug kocht ik ooit de allereerste tablet van Samsung. Leuk ding, maar zwaar en werd al erg snel traag. Na een jaar gebruiken heb ik hem eigenlijk nooit meer gebruikt en hij ligt nog steeds ergens in een lade. De eerstvolgende tablet was de Alcatel 1T10 waarvan je de review hier kunt lezen. Dit was niet voldoende om mij te laten nadenken over een tablet, maar de Galaxy Tab S6 heeft dat zeker gedaan.

Op te beginnen wil ik kijken wat er in het pakket zit. Wanneer je de doos openmaakt vindt je boven op de tablet zelf verpakt in een beschermende vilthoes. Daaronder vind je een aantal accessoires. Zoals de USB-C oplaadkabel, het stekkerblokje, een pincet en twee reservepunten voor de pen en de S-Pen.

Qua uiterlijk is er niets aan te merken op de S6. Het aluminium frame ligt fijn in de handen en voelt daarnaast erg stevig aan. Het scherm van 10.5 inch is een Amoled scherm met dunne randen waardoor je echt het meeste uit het formaat haalt. Aan de korte zijdes zit aan beide kanten een tweetal speakers die ervoor zorgen dat je rijk geluid hebt bij het spelen van een spel of kijken van een film. Verder zit er aan één kant een aansluiting voor een keyboard cover, vind je een oplaadaansluiting aan de onderkant. Tot slot heeft de laatste zijde een opening voor een Micro-SD kaart van maximaal 1TB en de vergrendel/Bixby-knop en de volume knoppen. Achterop is er een kleine magnetische inkeping waarop je de S-Pen kunt laten opladen en zit er natuurlijk een camera.

De beeldkwaliteit blijft bij Samsung echt één van de beste elementen. Ook met dit Amoled scherm zie je de kleuren van het scherm afspatten. Met de erg hoge resolutie van 2560 x 1600 pixels en een HDR10+ certificaat kun je entertainment zien als nooit tevoren. Zeker als je bedenkt dat de tablet Dolby Atmos geluid ondersteunt. Het enige nadeel is dat waar vele bedrijven overgaan naar een 120Hz scherm dit nog steeds 60Hz is.

Qua geluid is het met de tablet op zich prima. Het is van hoge kwaliteit voor ingebouwde speakers, maar door de positie van de speakers is er een kans dat een speaker met je handen bedekt wat de geluidskwaliteit flink beinvloed. Mocht je er een headset op aan willen sluiten moet je er ook even rekening mee houden dat er geen 3.5mm jack in de tablet zit.

De camera’s zijn niet van hele hoge kwaliteit, maar voor de dingen waarvoor ik een tablet camera zou gebruiken meer dan prima. De selfie camera is perfect voor videobellen afgezien wanneer de omgeving donker is. De achterste camera’s maken een stuk mooiere foto’s en vooral kleur wordt ook weer goed naar voren gehaald met de camera.

Een ander ding waar Samsung flink mee adverteert is de erg lange accuduur. Gemiddeld zou de tablet zo’n 15 uur mee moeten gaan en in de paar weken dat ik hem uitgebreid heb getest lijkt dat aardig te kloppen. Zelfs met het gebruik van Xbox GamePass streamen ging de tablet uren mee. Iets wat perfect is om te gebruiken voor werkzaamheden.

Tot slot een persoonlijk hoogtepunt is toch wel de S-Pen. Deze handige pen kun je echt van alles mee doen en persoonlijk heb ik hem dan ook voor aantekeningen bij vergaderingen en colleges flink gebruikt. Daarnaast kun je ook speciale bewegingen gebruiken om een andere camera te gebruiken, een app te openen en meer waardoor je sommige dingen ook goed kunt uitvoeren zonder dat je direct te tablet aanraakt.

Conclusie

Ja de Galaxy Tab S6 is duur, maar dan krijg je er ook wel veel voor terug. Naast een uitbreidbaar geheugen van 128GB krijg je een snelle tablet die in alle gemakken voorziet. Voor de review hadden wij helaas geen toegang tot de keyboardcover, maar wanneer je dat wel hebt kun je hem praktisch gebruiken als een redelijk sterke laptop. Mocht je op zoek zijn naar een high-end Android tablet ben je hier aan het goede adres.

Cijfer: 8.9