Home Reviews Alcatel 1T10 Smart

[Review] Alcatel 1T10 Smart

De Alcatel 1T10 Smart is verkrijgbaar in twee verschillende modellen. De 16GB en de 32GB. Voor deze review hebben wij van Alcatel toegang gekregen tot de 32GB versie en persoonlijk raad ik dat model ook aan. 16GB is namelijk gewoon erg snel vol en het verschil is maar €20,- geen reden dus om de goedkopere te halen.

De tablet wordt met alles erop en eraan geleverd. Zo heeft het twee camera’s en een Micro SD-kaart ingang voor de geheugenuitbreiding. Daarnaast wordt het opgeladen door middel van de nieuwe standaard aansluitingen de USB-C. Hiervoor worden dan ook een kabel en een adapter bijgeleverd. Verder zit er in de verpakking nog een kleine quick-start guide en garantievoorwaarden. Niks bijzonders dus.

De tablet zelf is mooi afgewerkt en voelt stevig aan. Met twee camera’s (één voor en één achter) kun je zowel selfies als fotos van de omgeving maken. Helaas zijn ze wel maar 2MP waardoor de kwaliteit enorm tegenvalt. Zeker aangezien alle budgettelefoons al hogere kwaliteit hebben.

Daarnaast bevat de tablet een stereo speakerset en hoewel die op zich prima zijn raad ik wanneer je alleen gebruik maakt van het apparaat een setje oortjes of een headset aan. Dat maakt de geluidskwaliteit toch een stuk beter.

Er is echter één designkeuze die ik maar niet snap van Alcatel en dat is de plaatsing van de oplaadingang. Aan de kant waar je de kabel erin stopt zit namelijk ook de camera. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de tablet fijn vast wilt houden terwijl die laad je op moet passen dat je je handen niet over de camera heen zet.

Het scherm is voor de prijs echt meer dan prima. Het is geen OLED scherm natuurlijk, maar het weergeeft de kleur prima weer en ook films zijn er goed op te zien. Het is echter geen Full HD dus het kan wat minder scherp eruit zien dan wat je bent gewend. Op zo’n klein scherm valt het echter amper op.

Het grootste minpunt zijn de prestaties van de tablet. Hoewel de 1T10 Smart een goede accu heeft die lang meegaat zijn er wat onderdelen die echt flink tegenvallen. Door een 2GB RAM geheugen kun je namelijk niet echt multitasken en merk je al snel een vertraging van de werking. Als iemand die echt graag snel wisselt tussen zijn apps zorgde dit wel voor frustratie. Grote games kunnen ook niet gespeeld worden dus. Ook niet echt via het gebruik van streaming. Dit aangezien de tablet alleen maar de 2.4GHz Wi-Fi frequentie ondersteunt en niet de veel snellere 5GHz (5GHz is iets anders dan 5G).

Tot slot vond ik het vervelend om te zien hoeveel shovelware er op het apparaat zit bij installatie. Applicaties als Booking.com en browser games staan voorgeïnstalleerd op het apparaat waardoor er al onnodig geheugen gebruikt wordt.

Conclusie

De Alcatel 1T10 Smart Tablet is een prima apparaat voor de prijsklasse waar het zich in bevindt. Je moet er geen snel apparaat van verwachten en meerdere applicaties tegelijkertijd is ook niet mogelijk. Wil je lichte spellen spelen of een fijn apparaat voor de mail, internet en video streaming? Dan is het perfect. Iets als xCloud werkt echter niet goed door de beperking tot het 2.4GHz netwerk.

Cijfer: 8.5 (binnen dit prijssegment)

Vorig artikelPolitie zoekt dader nieuwe reeks aanrandingen Alkmaar
Volgend artikelJBL® lanceert de Tour serie, hoofdtelefoons ontworpen voor business professionals