Home Reviews Film Review Boy behind the door

[Recensie] Boy behind the door

© Gusto Entertainment

[Thriller, horror] Na een lange uitstel draait vanaf donderdag 11 november 2021 de horrorfilm The Boy Behind the Door in de bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door kindacteurs Lonnie Chavis (Bobby) en Ezra Dewey (Kevin). De film is geregisseerd door de redelijk onbekende David Charbonier en Justin Powell. Overige rollen worden gespeeld door Kristin Bauer van Straten, Micah Hauptman en Scott Michael Foster.

De 12-jarige Bobby en Kevin zijn beste vrienden en zijn aan het oefenen voor hun wedstrijd. Wanneer Kevin een verloren bal zoekt en niet meer terugkomt, gaat Bobby op onderzoek uit. Even later wordt hij wakker in een kofferbak. Hij ontsnapt en wil hulp gaan halen, totdat hij uit een onheilspellend huis geschreeuw hoort. Bobby besluit Kevin zelf te bevrijden; je beste vriend laat je immers niet in de steek. Zonder communicatiemiddelen en sleutels waarmee deuren geopend kunnen worden, begint Bobby zijn reddingsmissie. Maar hij is niet alleen…


© Gusto Entertainment


Het is een vermakelijke film, en de prestaties van de kindacteurs hebben hier erg aan bijgedragen. Ze acteerden goed waardoor ze geloofwaardig waren. Overtuigend was ook de manier waarop ze de kinderen lieten reageren op gebeurtenissen; naar mijn mening werd echt getoond hoe een 12-jarig kind zou denken en handelen als dit in het echt zou gebeuren. Dus niet al te complexe handelingen, en ook geen plotselinge skills. Ook Kristin Bauer was overtuigend als enge freak. Wanneer je beseft dat sommige taferelen in de film daadwerkelijk in het echte leven gebeuren, raak je gefrustreerd.

Er zat genoeg spanning in de film, maar ik zou het geen horror willen noemen. De weinige jumpscares hadden bij mij geen effect en meestal waren ze voorspelbaar. Ik denk door de spanning eerder aan een thriller. En het was zeker een thriller, waarbij ook de muziek een goede rol speelde. Het verhaal is simpel en goed te volgen. Ik merkte vaak dat gebeurtenissen in de film berustten op pure toeval, wat denk ik wel iets algemeens is bij de horrorfilm. Je kan je eraan storen, of je besluit het te negeren. Ik zit er een beetje tussenin.

Het is zeker de moeite waard om het acteerwerk van de kinderen te zien, en als je van een thriller houdt is deze film zeker geschikt. Het is echter geen must-see, dus je hoeft er niet per se een kaartje voor te kopen.

Foto © Gusto Entertainment