Home Reviews Game Review Trails of Cold Steel IV

[Review] Trails of Cold Steel IV

Het einde van jaren werk is eindelijk hier. Zal het voor fans een waardig einde aan het verhaal zijn of zullen er dingen blijven knagen?

Dit deel in The Legend of Heroes-saga is alweer het vierde deel van Trails of Cold Steel en dat betekent dus dat er al drie eerdere spellen in de Saga een verhaal vertellen en dat maakt het redelijk lastig voor nieuwkomers om in het spel te stappen. Gelukkig is dit dan ook meteen het grootste minpunt aan het hele spel en wordt dit redelijk goed opgevangen door een database die je in het spel kunt vinden. Dit maakte het voor mij als nieuwkomer een stuk duidelijker wat er allemaal gebeurd is en wie de personages zijn. (Sorry ik had echt geen tijd om 180 uur aan verhaal door te spelen voor ik hiermee begon)

Het spel staat enorm hoog op mijn lijst qua verhaalvertelling. Falcom doet een enorm goede poging om een verhaal te vertellen met twists en turns op vele momenten waardoor je constant verrast wordt over de richting van het verhaal. Hierdoor bleef ik een aantal dagen echt aan dit spel gekluisterd.

Met een kleine 40 speelbare personages heeft NIS America een enorm ambitieus project opgezet met een lading unieke personages waar je u tegen zegt. Het is helaas ook wel weer een gift en een vloek tegelijk aangezien je ze lastig allemaal tegelijk kunt trainen en kunt voorzien van wapens en bescherming. Dus het wordt of grinden om dit te bereiken of je zult een team moeten samenstellen waar je van plan bent mee verder te gaan.

Mocht je toch wat meer willen grinden dan heb je het geluk dat je speelbare personages beginnen op een hoger level en daardoor ook al redelijk wat vaardigheden hebben vrijgespeeld. Het is dus niet zoals met veel vervolgen dat je opeens magisch alles vergeten bent (kuch Kingdom Hearts kuch). Maar niet getreurd, ook al is er al wat vrijgespeeld vanaf het begin, er is genoeg vrij te spelen en aan te passen aan je team om ze naar jouw wensen te vormen.

Technisch (grafisch) is het spel iets minder dan zijn broertjes op de PS4 en PC, maar nog steeds werkt alles echt best wel goed en loopt het niet veel stroever. Natuurlijk door de mindere kracht van de Switch wel wat, maar niet echt op een vervelende wijze.

De review is gebaseerd op de Switch-versie, verder is het spel beschikbaar voor PC en PS4.

RECENSIES OVERZICHT
Cijfer
8.0
Vorig artikelFuture of Twente hoofdsponsor FC Twente Vrouwen
Volgend artikelZestien landen nemen deel aan Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2