Home Reviews Game Review Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris – een nieuw land...

[Review] Assassin’s Creed Valhalla: The Siege of Paris – een nieuw land om te plunderen

Met The Siege of Paris heeft Ubisoft de tweede grote uitbreiding voor Valhalla uitgebracht en dit keer brengt het je naar… Frankrijk (goh). Na verontrustend nieuws over gebeurtenissen in Frankrijk trekt Eivor erop uit om de toekomst van de Raven Clan veilig te stellen. Echter komt Eivor midden in een politiek drama waar vechten niet alles is.

The Siege of Paris is namelijk maar een relatief klein gedeelte van de uitbreiding. Voor je hier aan toe komt zul je kennis maken met een aantal bekende personages uit die tijd. Zo zul je onderhandelen met Charles the Fat, bevriend raken met Queen Richardis en het gevecht aan gaan met Count Odo. Je wordt meegesleurd met de Frankische politiek en met een verkeerde stap kan dat zomaar betekenen dat je clan in Engeland in gevaar komt. De afwisseling van politiek met vechten en zelfs wat extra informatie over de Hidden Ones zorgt voor een dynamische uitbreiding die fris blijft. Zeker dankzij de terugkeer van Black Box missies.

Onverwoestbare ratten

In Frankia is zul je kennis maken met een nieuw spelelement, namelijk ratten. Je zult namelijk regelmatig groepen ratten tegenkomen die om een één of andere reden onverwoestbaar zijn. Helaas voor jou ben jij niet immuun voor deze beestjes. Wanneer je er doorheen loopt zullen ze erg snel door je leven heen knagen.

Gelukkig kun je ze wel wegjagen naar hun hol door als een gek te gaan slaan, maar tenzij je het af kunt dekken zullen ze na enige tijd weer ontsnappen. Het geeft wat extra puzzeldiepgang aan het spel. Zo heb je meer timing nodig want niet overal kun je de hollen afdekken.

The return of the Black Box

Speel je nog maar sinds kort Assassin’s Creed? Dan zullen deze missies nieuw voor je zijn, maar fans van oudere spellen herkennen ze vast wel, de black box missies. De terugkeer van de populaire en bekende assassination missies. Je hebt één doel, maar meerdere manieren om het doel te bereiken. Door uitgebreid onderzoek te doen kun je deze verschillende manieren ontdekken en zelf bepalen welke je wilt gebruiken.

Zo kun je sneaky te werk gaan als een echte assassin, de kant die ik zelf meer koos, of als een echte viking je weg naar je doel beuken. Zo leidde mijn aanpak tot één van de missies in een groot kruis die in een kerk hing die op het doelwit viel. Elke aanpak is iets anders, maar leidt allemaal tot hetzelfde. Het einde van jouw doelwit.

Rebel Scum

Een ander onderdeel van The Siege of Paris zijn de Rebel Missions. Door deze missies, die een tijdslimiet hebben om te voltooien, te doen kun je niet alleen ervaring verzamelen. Je kunt namelijk ook cosmetische voorwerpen, handige items of zelfs een outfit aanschaffen.

De reden dat de missies een tijdslimiet hebben heeft te maken met de setting van de uitbreiding. Als vijanden van de koning komen je vrienden vaak genoeg in de penarie en de rebel missies zijn er om die problemen op te lossen. Doe je genoeg van deze missies dan zal je beruchtheid toenemen en zul je meer spullen kunnen aanschaffen met de opbrengsten van de missies.

Stukken minder leuk op de vorige generatie

Ik heb de uitbreiding op twee platformen kunnen spelen met elk genoeg uren erin. De platformen PS4 Pro en PS5 verschillen namelijk flink in de performance. Waar de PS4 nogal moeite had met het laden van textures (muren laadden bijvoorbeeld traag waardoor het lelijke blokken blijven) en liep op sommige plekken even vast om de wereld te laden. Vooral in Parijs was dit erg te merken. De PS5 had dit probleem echter niet tot stukken minder waardoor de spelervaring stukken fijner werd.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.5
Vorig artikelFysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd
Volgend artikel[video] Electronic Arts en DICE brengen ”Exodus” uit
review-assassins-creed-valhalla-the-siege-of-paris-een-nieuw-land-om-te-plunderenIk heb de uitbreiding op twee platformen doorgespeeld. Hoewel het op zichzelf een enorm goede DLC is met goede nieuwe spelelementen en flink wat speelplezier zou ik het op de PS4 al niet meer aanraden. De optimalisatie is daar gewoon echt jammer met onder andere textures die enorm laat laden en haperingen (dit is op de Pro). De score is dan ook voor de PS5-versie, voor de PS4 Pro kun je er sowieso 2 punten afhalen en de standaard PS4 zou ik niet eens meer proberen.