Home Reviews Game Review We Were Here Expeditions: The Friendship – is nu gratis verkrijgbaar...

[Mini-Review] We Were Here Expeditions: The Friendship – is nu gratis verkrijgbaar en een geweldig spel

We Were Here is ondertussen een goed bekende franchise geworden van de Nederlandse ontwikkelaar, Total Mayhem Games. In de games van We Were Here is het de bedoeling om als spelers samen puzzels te laten oplossen, terwijl ze communiceren via een walkietalkie. In We Were Here Expeditions gaat het net wat anders. Toch is ook deze ervaring erg leuk.

De game die normaal voor €3,99 verkrijgbaar is, is vanaf nu tot 13 oktober gratis te downloaden op Steam, Epic Games, PlayStation 4 & 5 en heeft een 10 uur durende trial op Xbox Series S|X en One. Deze tien uur is ruim voldoende om de game door te spelen. Wij konden de game alvast doorspelen en aangezien het een erg kort spel is zal deze review ook niet al te lang zijn.

In The Friendship gaan twee explorers op onderzoek uit op een mysterieus eiland nadat ze een noodoproep horen. Eenmaal aangekomen komen ze op een verlaten pretpark aan waar ze opgedragen worden om drie uitdagingen te voltooien. Ieder gemaakt om de kracht van de vriendschap tussen de spelers te testen. Iedere opdracht focust op een ander aspect. De eerste is communicatie, de tweede gaat over samenwerken en de derde is vertrouwen.

De opdrachten zijn kort en leuk om door te spelen, de principes er van zijn bovendien ook simpel om te begrijpen. Toch is een goede vriendschap volgens dit spel niet voor iedereen weggelegd. Zo is het namelijk flink moeilijk om in het spel bij elke uitdaging de hoogste score (het gouden ticket) behalen. Zo moet je in de eerste puzzel elkaar symbolen doorgeven om zo de overeenkomende aan te wijzen en gaat vertrouwen er om dat je iemand vertrouwt als die zegt dat je ergens heen moet. Jullie zien beiden namelijk wat anders. De tweede opdracht wil ik niet vertellen, aangezien die wat mij betreft het ingewikkeldste was en ook het leukste om zelf te ontdekken.

Door de leuk ingebouwde walkietalkies, die ook echt als de apparaten werken, is communicatie net wat extra lastig gemaakt. Hoewel je natuurlijk iets als Discord kan gebruiken, zo ik de walkietalkies aanraden voor de echt goede en leuke ervaring. Het geeft wat extra moeilijkheid namelijk, maar ook een betere vorm van coördinatie die je met je partner moet hebben. Aangezien je natuurlijk niet tegelijk kunt praten.

Ik vind het eigenlijk wel jammer dat de game zo kort is, maar voor de lage prijs is daar ook weer niets op aan te merken. De opdrachten waren ook even uitproberen hoe het exact werkte, maar ook weer niet zo lastig dat je meerdere pogingen moet doen om het te halen. Tenzij dus (volgens het spel) de vriendschap niet zo sterk is.