Home Muziek Ava Max, Bebe Rexha, David Guetta, Gorillaz, Lewis Capaldi en Muse...

[video] Ava Max, Bebe Rexha, David Guetta, Gorillaz, Lewis Capaldi en Muse bij de MTV EMAS

© MTV

MTV heeft vandaag aangekondigd dat Ava Max, Bebe Rexha, David Guetta, Gorillaz, Lewis Capaldi en Muse de eerste ronde van wereldwijde supersterren zijn die zullen optreden bij de “MTV EMA’s” 2022, gehost door Rita Ora en Taika Waititi, live vanuit de PSD Bank Dome in Düsseldorf, Duitsland op zondag 13 november.

  1. Ava Max – Het internationale fenomeen verzamelt miljarden streams, multi-platina plaquettes, nominaties voor awards en toejuiching van The New York Times, Rolling Stone en nog veel meer. 2020 full-length debuutalbum, Heaven & Hell [APG/Atlantic Records]. Haar samenwerking met producer Cirkut leverde in 2018 de triple-platina-hit ‘Sweet but Psycho’ op, die in 2020 meer dan 2 miljard keer werd gestreamd en een plek in de top 10 van de Billboard Hot 100 behaalde. Ava ging naar huis met ‘Best Push Artist’ tijdens de 2019 “EMAs” en is genomineerd voor een EMA 2022 voor “Beste Samenwerking” (“Het Motto” met Tiësto).

© MTV
  1. Bebe Rexha – De diamantverkopende en tweevoudig Grammy®-genomineerde inwoner van New York City is een muzikale kracht om rekening mee te houden. Haar RIAA Platinum-gecertificeerde debuutalbum Expectations (uitgebracht in juni 2018 op Warner Records) bevatte de platina-single “I’m a Mess” en de wereldwijde hit “Meant to Be” (met Florida Georgia Line), nu RIAA Certified Diamond en winnaar van Top Country Song bij de Billboard Music Awards 2019. Bebe, die de 2016 EMA’s in Rotterdam organiseerde, is genomineerd voor een EMA 2022 voor “Beste Samenwerking” (“I’m Good (Blue)” met David Guetta).

© MTV
  1. David Guetta-DJ. Producent. Artiest. David Guetta is een muzikale pionier en een internationaal icoon, algemeen beschouwd als de grondlegger van EDM. Met 2x Grammy’s awards, 10x Grammy nominaties, 7x UK nummer 1 singles, meer dan 35 miljard wereldwijde streams en is momenteel de 4e meest gestreamde artiest op Spotify, met meer dan 68 miljoen maandelijkse luisteraars. David is een 2x EMA 2022 genomineerde voor “Best Collaboration” (“I’m Good (Blue)” met Bebe Rexha) en “Best Electronic”.

© MTV
  1. Gorillaz – De BRIT en Grammy Award-winnende band gecreëerd door muzikant Damon Albarn en artiest Jamie Hewlett, is zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, drummer Russel Hobbs en gitarist Noodle. Met zeven albums op hun naam is Gorillaz een echt wereldwijd fenomeen, dat op geheel nieuwe en unieke manieren succes boekt, de wereld rondtoert en talloze prijzen wint. Cracker Island (2023), het achtste studioalbum van Gorillaz, komt op 24 februari volgend jaar uit, een energieke, vrolijke, genre-uitbreidende verzameling van 10 nummers met weer een geweldige line-up van artiesten die samenwerken. De band is genomineerd voor een EMA 2022 voor “Best Alternative”.

© MTV
  1. Lewis Capaldi – De Schotse singer-songwriter maakt zijn EMA-debuut. Zijn doorbraak 2019-single “Someone You Love” was een zeven weken durende nummer één en de bestverkochte single in het VK dat jaar. Het jaar daarop won het Song of the Year bij de BRIT Awards (terwijl Capaldi Best New Artist won), tegen die tijd had het ook de top van de Billboard-hitlijsten in de VS bereikt en was het genomineerd voor een Grammy. Het is de langstlopende UK Top 10-single ooit van een Britse artiest – en met 2,3 miljard keer afgespeeld, is het het vijfde meest gestreamde nummer op Spotify aller tijden.

© MTV
  1. Muse – Muse zijn Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Sinds de oprichting in 1994 heeft Muse negen studioalbums uitgebracht, waarvan wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren zijn verkocht. Muse’s huidige album ‘Will Of The People’ schoot rechtstreeks naar # 1 in de UK Official Album Chart, waarmee het het zevende opeenvolgende studioalbum van de band is dat bovenaan de hitlijst staat – een serie die in 2003 begon met ‘Absolution’. Muse is genomineerd voor een EMA 2022 voor “Best Rock. Voorafgaand aan ‘Will of the People’ debuteerde hun vorige album, ‘Simulation Theory’, op #1 in meerdere gebieden en volgde hun album uit 2015, ‘Drones’, dat een Grammy Award won voor Best Rock Album, het tweede album van de band.

Photography: Nick Fancher Art Direction: Jesse Lee Stout + MUSE © MTV

Extra artiesten en presentatoren worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

De “MTV EMA’s” 2022 zullen op 13 november live worden uitgezonden op MTV in meer dan 170 landen en op Pluto TV in geselecteerde gebieden in de VS, Latijns-Amerika en Europa en Comedy Central in Duitsland. Het zal vanaf 14 november wereldwijd beschikbaar zijn op Paramount+ en Pluto TV.

Fans kunnen stemmen op hun favorieten in 17 genderneutrale categorieën, waaronder ‘Best Song’, ‘Best Artist’, ‘Best Collaboration’ en twee geheel nieuwe categorieën ‘Best Longform Video’ en ‘Best Metaverse Performance’ op www. mtvema.com tot 9 november om 23:59 uur CET.

Bron en foto © MTV

Vorig artikelMisdaad- en mysterie serie Cross aangekocht door Prime Video
Volgend artikelSamenwerking Universiteit Twente en Acer brengt gamen naar topsportniveau