Home Nieuws Uitgaan Nieuws Trevor Noah met Loud & Clear Tour naar Ziggo Dome

Trevor Noah met Loud & Clear Tour naar Ziggo Dome

Op woensdag 27 mei komt Trevor Noah, Afrika’s meest succesvolle comedian, naar Ziggo Dome in Amsterdam. De presentator van Comedy Central’s ‘The Daily Show’ verwierf grote bekendheid met zijn controversiële show ‘That’s Racist’ en was in 2018 voor het laatst te zien in Nederland in een volle Ziggo Dome. Noah’s succes heeft ervoor gezorgd dat hij inmiddels op alle continenten uitverkochte shows heeft gespeeld. De kaartverkoop start vrijdag 8 november om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl.

Trevor werd geboren als zoon van een zwarte Zuid-Afrikaanse moeder en een blanke Europese vader. De relatie van zijn ouders was door de apartheid in Zuid-Afrika illegaal en zijn multiraciale afkomst komt regelmatig aan bod tijdens zijn shows. Hij werd een ster in eigen land dankzij een grote rol in de Zuid-Afrikaanse soapserie Isidingo, kreeg daarna zijn eigen radioshow en presenteerde diverse shows op de nationale televisie. Al snel besloot hij zich te focussen op zijn carrière als comedian en in 2012 werd hij door zijn Zuid-Afrikaanse collega’s uitgeroepen tot ‘komiek van het jaar’. De verrassing was groot toen Trevor in 2015 werd gepresenteerd als de opvolger van Jon Stewart voor Comedy Central’s ‘The Daily Show’. 

Multitalent Trevor spreekt zes talen, heeft een indrukwekkende documentaire op Netflix (You Laugh, But It’s True, waarin hij gevolgd wordt tijdens de voorbereidingen voor zijn eerste grote ‘one man show’) en is dagelijks te zien op Comedy Central met zijn satirische nieuwsprogramma ‘The Daily Show’, waar in Amerika dagelijks honderdduizenden mensen naar kijken. Daarnaast heeft hij een New York Times bestseller geschreven, “Born a Crime: Stories from a South African Childhood” waarin hij vertelt over hoe hij gevormd is in zijn jeugd. De verhalen zijn waargebeurd en variëren van bizar tot donker, maar altijd met een grappige twist. Het boek is ook als audioboek beschikbaar (ingesproken door Noah zelf) en staat al sinds de lancering in de top van de audioboeken op Audible.