Home Muziek The Weeknd naar de Johan Cruijff ArenA Amsterdam en in het Koning...

The Weeknd naar de Johan Cruijff ArenA Amsterdam en in het Koning Boudewijnstadion Brussel

© Mojo

Grammy Award-winnaar en multi-platina verkopende artiest The Weeknd heeft zojuist de data voor de uitbreiding van zijn After Hours Til Dawn Tour aangekondigd. Op zaterdag 24 juni 2023 geeft de Canadese zanger een concert in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De kaartverkoop hiervan start vrijdag 2 december om 12.00 uur via Ticketmaster.

De tweede etappe van de tour begint op zaterdag 10 juni in het Etihad Stadium in Manchester met daarna stops in Europa en Latijns-Amerika, waaronder Stockholm, Amsterdam, Mexico-Stad en Rio De Janeiro. De tour eindigt op zondag 15 oktober in Estadio Bicentenario la Florida in Santiago in Chili. Extra data voor 2023 worden binnenkort nog aangekondigd.

Het uitverkochte Noord-Amerikaanse deel van deze stadion tour was een ongelooflijk succes, waarbij bezoekersrecords werden verbroken en heeft meer dan $130 miljoen dollar tot nu toe opgebracht.

Abel “The Weeknd” Tesfaye werkt ook voor dit deel van zijn tour samen met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, waar hij ambassadeur van is. Van de opbrengst van de tour gaat een deel naar het XO Humanitarian Fund, dat geld inzamelt voor de ongekende wereldwijde hongercrisis. Van elk verkocht ticket gaat € 1 naar dit belangrijke doel. Het fonds zamelde ook geld in tijdens het Noord-Amerikaanse deel van de tour, door een bijdrage van de ticketverkoop en een deel van de opbrengst van een exclusief tour t-shirt te doneren. Daarnaast werd er rechtstreeks een donatie van van $ 500.000 door The Weeknd zelf gedaan. De eerste ingezamelde 2 miljoen dollar gaat naar noodhulp op het gebied van voedsel en voeding in de meest voedsel onzekere regio’s van Ethiopië.

De tour staat in het teken van het album After Hours uit 2020 en zijn veelgeprezen album Dawn FM, dat in januari 2022 uitkwam. De hitsingle “Blinding Lights” werd uitgeroepen tot het nieuwe nummer 1 Billboard Hot 100-nummer aller tijden en overtrof Chubby Checker’s hit “The Twist” uit 1960. Kaytranada en Mike Dean zijn de special guests tijdens alle Europese data van de concerten van The Weeknd.

AFTER HOURS TIL DAWN TOUR 2023 EUROPESE TOUR DATA:
Za 10 juni – Manchester, UK – Etihad Stadium
Wo 14 juni – Horsens, Denemarken – Nordstern Arena
Za 17 juni – Stockholm, Zweden – Tele2 Arena
Di 20 juni – Oslo, Noorwegen – Telenor Arena
Za 24 juni – Amsterdam, Nederland – Johan Cruijff ArenA
Wo 28 juni – Dublin, Ierland – Marlay Park
Zo 2 juli – Hamburg, Duitsland – Volksparkstadion
Di 4 juli – Düsseldorf, Duitsland – Merkur Spiel Arena
Vr 7 juli – Londen, VK – London Stadium
Di 11 juli – Brussel, België – King Baudouin Stadium
Vr 14 juli – Frankfurt, Duitsland – Deutsche Bank Park
Di 18 juli – Madrid, Spanje – Cívitas Metropolitano
Do 20 juli – Barcelona, Spanje – Estadi Olímpic Lluís Companys
Za 22 juli – Nice, Frankrijk, Allianz Riviera
Wo 26 juli – Milaan, Italië – Ippodromo La Maura
Za 29 juli – Parijs, Frankrijk – Matmut Atlantique
Vr 4 aug – München, Duitsland – Olympiastadion
Zo 6 aug – Praag, Tsjechië – Letnany Airport
Wo 9 aug – Warschau, Polen – PGE Narodowy
Za 12 aug – Tallinn, Estland – Tallinn Song Festival Grounds

AFTER HOURS TIL DAWN TOUR 2023 LATIJNS-AMERIKA TOUR DATA:
Vr 29 sept – Mexico Stad, Mexico – Foro Sol
Wo 4 okt – Bogota, Colombia – Estadio El Campín
Za 7 okt – Rio de Janeiro, Brazilië – Estádio Nilton Santos Engenhão
Di 10 okt – Sao Paulo, Brazilië – Allianz Parque
Vr 13 okt – Buenos Aires, Argentinië – Hipódromo de San Isidro
Zo 15 okt – Santiago, Chili – Estadio Bicentenario La Florida

538 presents
THE WEEKND –  AFTER HOURS TIL DAWN GLOBAL STADIUM TOUR
+ special guests Kaytranada en Mike Dean

Zaterdag 24 juni 2023 | Johan Cruijff ArenA Amsterdam
Aanvang: 20:30 uur | Entree: Vanaf € 51,62,- (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/theweeknd
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 2 december om 12.00 uur via www.ticketmaster.nl .

BRUSSEL

The Weeknd kondigt vandaag nieuwe data aan voor zijn After Hours til Dawn Tour. Het komende luik van de tournee start op 10 juni 2023 in het Etihad Stadium in Manchester (UK). Tot aan het einde van de concertreeks, op 15 oktober in Santiago (Chili) plant The Weeknd shows in verschillende Europese en Latijns-Amerikaanse steden. Op dinsdag 11 juli houdt de tournee halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Tickets gaan op vrijdag 2 december om 12u in verkoop via ticketmaster.be.

Het Noord-Amerikaanse luik van de stadiontournee kende een ongelooflijk succes. De tournee was volledig uitverkocht, brak alle bezoekersrecords.

Tickets voor alle Europese shows gaan in verkoop op vrijdag 2 december om 12 uur plaatselijke tijd. Fans die tickets gekocht hadden voor de 2022 After Hours Arena Tour kunnen zich via deze link registreren voor een presale voor de net aangekondigde concertdata. Voor meer info kunnen fans terecht op deze EU FAQ pagina.

Tickets voor het concert in Brussel op dinsdag 11 juli zijn vanaf vrijdag 2 december om 12u te koop. Ticketprijzen variëren van 139,28 euro (seats), 106,88 euro (seats), 96,08 euro (standing general admission // disabled platform), 78,80 euro (seats), 68,00 euro (seats) tot 52,88 euro (seats). De prijzen zijn inclusief servicekosten, mobiliteits- en milieubijdrage. Tickets zijn uitsluitend te koop via ticketmaster.be. VIP packages zijn eveneens verkrijgbaar via ticketmaster.be.

Bron en foto © Mojo

Vorig artikelQ-escape room keert terug met Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Bram Krikke
Volgend artikel‘2Doc: Het Laatste Woord’: Hoe een verliefde Tukker in een Tunesische cel belandde