Home News Politie zoekt daders uitgaansgeweld Nijmegen: Groep schopt man ziekenhuis in

Politie zoekt daders uitgaansgeweld Nijmegen: Groep schopt man ziekenhuis in

Foto ter illustratie © Pixabay

Een man van 27 merkt nog dagelijks de gevolgen van de mishandeling waarvan hij vrijdagavond 5 november slachtoffer werd. Het slachtoffer was die avond uit geweest in het centrum van Nijmegen. Toen hij daarna over het Keizer Karelplein fietste werd hij door een groepje van vier of vijf personen ervan beschuldigd in een café tegen hen te zijn opgebotst. Hoewel de 27-jarige man niet wist waar ze het over hadden, bood hij zijn excuses aan. Desondanks werd hij daarna door de drie mannen uit het groepje zwaar mishandeld.

Hij schopte alsof zijn hoofd een voetbal was
Getuigen vertelden later aan de politie dat de man na een kaakslag op de grond viel. Toen hij daar zo buiten bewustzijn lag, is hij nog tegen zijn hoofd geschopt. Een getuige beschreef dat het eruit zag alsof één van de daders tegen een voetbal trapte. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en kaakbreuk op, waar hij tot op de dag van vandaag last van heeft. 

Dankzij oplettende omstanders zijn er beschrijvingen van het groepje waar de daders deel van uitmaakten. Zij zouden op een eerder moment ook hebben verteld waar ze wonen. De politie hoopt deze poging tot doodslag snel op te kunnen lossen door de hulp van het publiek.

Actuele getuigenoproep Amsterdam
Vorige week maandagmiddag werd aan de Papendrechtstraat in Amsterdam-Zuidoost een zwaargewonde man gevonden die even eerder was neergeschoten aan de Peursumstraat. Mede omdat de schutter op klaarlichte dag heeft geschoten in de woonwijk, wordt vandaag een grote actie gestart om getuigen te vinden.

Overval Purmerend: daders willen horloges die er niet zijn
Twee overvallers van een filiaal van Used Products in Purmerend leken niet goed geïnformeerd. Dat blijkt uit bewakingsbeelden en verklaringen van hun slachtoffers. De mannen vielen zaterdag 7 augustus de winkel aan de Hoogstraat binnen met een mes en een vuurwapen en dwongen de medewerker naar een kantoortje. Minutenlang bleven de beide daders vragen om horloges die er niet waren; een zeer explosieve situatie. Ook een toevallige klant werd door de overvallers met de dood bedreigd. Van de gezochte mannen zijn bewakingsbeelden mèt geluid.

Daarnaast onder andere beelden van een overval op een Lidl in Breda en een overval op een filiaal van dezelfde supermarktketen in Dedemsvaart. Ook wordt opnieuw aandacht besteed aan de golf van oplichtingen door nep-bankmedewerkers.


Opsporing Verzocht, vanavond om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1 

Bron: AvroTros Foto © Pixabay

Vorig artikelDe Olympische Winterspelen bij de NOS
Volgend artikelSydney van Hooijdonk naar sc Heerenveen
Ik ben de eigenaar van Planetzone