Home Muziek Motel Mozaïque organiseert festival MOMO Fabrique in het Rotterdamse stadshavengebied M4H

Motel Mozaïque organiseert festival MOMO Fabrique in het Rotterdamse stadshavengebied M4H

Afbeelding van 453169 via Pixabay

In het eerste weekend van september strijkt Motel Mozaïque (MOMO) met het festival MOMO Fabrique neer bij BIT, Brutus, Keilecafe, Keilecollectief, de Voedseltuin en Weelde. Het programma is samengesteld door de makers in het rauwe stadshavengebied M4H, met een vleugje MOMO. 

De focus van MOMO Fabrique ligt op zaterdag 3 september, met een festival vol muziek, beeldende kunst en talks over urban development op verschillende locaties in M4H. Het startpunt voor MOMO Fabrique is Brutus, het terrein van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De afterparty vindt plaats in de nieuwe club BIT. Voor het festival op 3 september is de verkoop van Early Bird tickets direct gestart via de website van Motel Mozaïque.

Op vrijdag 2 september organiseert MOMO Fabrique een diner in, en in samenwerking met De Voedseltuin. Op zondag 4 september voegt MOMO Fabrique een muzikaal programma toe aan de finissage van Wild Summer Of Art Part II, een enorme groepsexpositie van Rotterdamse kunstenaars bij Brutus. De precieze invulling van deze twee programma’s wordt binnenkort bekend gemaakt.

MOMO X M4H

Rotterdam groeit en bloeit. Zo ook in het door Motel Mozaïque zo geliefde stadshavengebied M4H. Toen Motel Mozaïque in 2013 is gestart met MOMO Fabrique (toen nog Fabrique Mozaïque) was het om bezoekers naar de vele bijzondere locaties in de haven te trekken, want wat is die haven toch bijzonder. En wat liggen er een kansen, zeker in M4H. 

Van de Glasfabriek tot Oase. Van Uit je Eigen Stad naar Weelde. De stad in transitie samengevat in één gebied. Begin september 2022 brengt met Motel Mozaïque met festival MOMO Fabrique een ode aan alle makers die in het gebied zijn gevestigd. Voor de organisaties die leven in het gebied hebben geblazen.

MOMO Fabrique staat in het teken van het vieren van dit bijzondere gedeelte van de stad en haar huidige bewoners, en dat wil MOMO Fabrique de komende jaren blijven doen als het festival van M4H. 

Over MOMO Fabrique

Wat Motel Mozaïque haar bezoekers normaal voorschotelt tijdens MOMO Festival en MOMO Concerts in het centrum van Rotterdam, neemt MOMO je tijdens Fabrique mee naar een andere kern van de stad: de haven. Met MOMO Fabrique verrijkt Motel Mozaïque al enkele jaren bestaande en voormalige havenlocaties met muziek, performance en guided tours. Dit om bezoekers en artiesten te inspireren en kennis te laten maken met het (voormalige) Rotterdamse havengebied. 

Afgelopen twee jaar werd MOMO Fabrique noodgedwongen in de vorm van een ontdekkingsroute in het Rotterdamse stadshavengebied. Bezoekers werden op verschillende locaties getrakteerd op optredens van onder meer Froukje, S10, YIN YIN en Amenti Theatre Company. 

“In Rotterdam weten ze hoe ze een festival in coronatijd moeten bouwen” luidde de kop van een groot artikel over MOMO Fabrique 2020 in de Volkskrant. Enkele maanden later werd MOMO Fabrique tot Beste Festival 2020 bij de Rotterdam Music Awards verkozen.

MOMO Fabrique 2022 – praktisch Vrijdag 2 september, in de avond: diner in de Voedseltuin.
Zaterdag 3 september, 12:00 (middag) tot 06:00 festival bij Brutus, Keilecafe, Keilecollectief en Weelde, afterparty in BIT. Programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
Zondag 4 september: muzikaal programma bij de finissage van Wild Summer Of Art Part II, groepsexpo van Rotterdamse kunstenaars bij Brutus. 

Startlocatie / festival entree: Brutus, Keileweg 10-18 in Rotterdam

Early Bird tickets a 19,50 euro of 24,50 inclusief afterparty zijn direct verkrijgbaar via Ticketmaster. Meer informatie en tickets via motelmozaique.nl/fabrique

Bron: Motel Mozaique Afbeelding van 453169 via Pixabay 

Vorig artikelVijf fictie reeksen in de maak
Volgend artikel[video] Noorwegen wint van debutant Noord Ierland