Home Nieuws Muziek Nieuws Motel Mozaïque Festival maakt MOMO Art Motel en meer nieuwe namen bekend

Motel Mozaïque Festival maakt MOMO Art Motel en meer nieuwe namen bekend

© Tim Buiting

Het Rotterdamse festival Motel Mozaïque (MOMO) biedt een unieke slaapervaring met het project MOMO Art Motel. Dit Art Motel speelt zich tijdens de twintigste editie van MOMO Festival af bij OASE, een duurzaam-sociale broedplaats en event space pal aan de Rotterdamse Maas. Op deze inspirerende plek initieert performance-collectief Grande Loge een nachtelijke hemelbestorming op 22 en 23 april 2022.

Ook breidt MOMO Festival de spannende internationale muziek line-up verder uit met zes nieuwe namen: de Londense formatie caroline is Artist in Residence tijdens MOMO Festival, de jonge Britse dj SHERELLE die razendsnel naar de top van de bass-scene gaat, de Amerikaanse neosoul zangeres Yaya Bey, de Ierse postpunkband Enola Gay, de Britste singer-songwriter Keeley Forsyth die bekend staat om haar hypnotiserende vocalen en minimalistische electronica en Mandy, Indiana, een band uit Manchester die Franstalige songs omlijst met energieke ravebeats en industriële postpunk.

Daarnaast wordt de voorstelling “Motus Sonus (working title)” aan het performance-programma toegevoegd. Dit is een onwaarschijnlijke wisselwerking tussen componist-muzikant Max Frimout en choreograaf-danseres Alesya Dobysh.

Early Bird dagtickets

MOMO Festival maakt vandaag ook bekend welke artiesten op welke festivaldag optreden en per direct gaan speciaal geprijsde Early Bird dagtickets voor 21, 22 of 23 april in de verkoop.

MOMO Art Motel

Wie overnacht in het MOMO Art Motel kan rekenen op een onvergetelijke slaapervaring. Al vanaf de eerste editie biedt Motel Mozaïque de mogelijkheid om te blijven slapen op opmerkelijke plekken in Rotterdam waarbij performers vaak zorgen voor de omlijsting en een (h)eerlijk ontbijtje. Tijdens eerdere edities van MOMO Festival konden bezoekers bijvoorbeeld slapen in speciaal ontworpen kunstwerken, etalages, kerken of op daken.

Het Art Motel van MOMO Festival 2022 speelt zich af bij OASE, een duurzaam-sociale broedplaats en event space pal aan de Rotterdamse Maas. Op deze inspirerende plek initieert performance-collectief Grande Loge een nachtelijke hemelbestorming onder leiding van David Christelle. Met zang, dans en gepaste fysicaliteit ondergaan de festivalbezoekers de zachtste dromen en worden diepste verlangens werkelijkheid.

Tickets voor het MOMO Art Motel zijn beperkt beschikbaar en direct verkrijgbaar via de website van Motel Mozaique.

Artist in Residence: caroline

Tijdens MOMO Festival 2022 is de Londense formatie caroline drie dagen lang Artist in Residence. Wat dit speciale project precies omvat wordt in de aanloop naar het festival bekend gemaakt.

Op elk van haar handvol singles bouwt caroline stap voor stap een hypnotiserende soundscape, met invloeden uit Midwestern emo, Appalachian folk en klassiek minimalisme. Niets te overhaast, zorgvuldige improvisatie. In 2019 had het achttal maar een vijftal liveshows gespeeld, toen ze opgemerkt werden door de roemruchte Rough Trade-oprichter Geoff Travis. Op 25 februari 2022 verschijnt hun debuutplaat bij het label, maar volgens onder meer NME en Stereogum geldt caroline nu al als een van de bands die we komend jaar in de gaten moeten houden.

MOMO Festival 2022

Tijdens de twintigste editie van MOMO Festival, van 21 tot en met 23 april 2022, ontdekken de bezoekers nieuwe smaakmakers op het gebied van muziek, performance, dans en beeldende kunst. Daarnaast (ver)leiden de MOMO guides ze met tours die langs de rafelranden van Rotterdam voeren. Ook voor speciale projecten of samenwerkingen zijn festivalliefhebbers bij MOMO aan het juiste adres.

Bron: ©Motel Mozaique, foto: ©Tim Buiting

Vorig artikelpolitie maakt ‘post mortem’-tekening van onbekende vrouw Nederweert
Volgend artikel‘Wielersnapshots’ – als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat….ook in de Wielersport