Home Muziek Motel Mozaïque bevestigt eerste namen voor MOMO Festival 2022

Motel Mozaïque bevestigt eerste namen voor MOMO Festival 2022

© Jelmer de Haas

Motel Mozaïque (MOMO) bevestigt de eerste twintig muzieknamen voor de twintigste editie van het Rotterdamse Festival. Balimaya Project, S10, Spacey Jane, Working Men’s Club, Sylvie Kreusch, Billy Nomates, Meskerem Mees en STIKSTOF o.a. treden op tijdens MOMO Festival dat plaatsvindt in de binnenstad van 21 tot en met 23 april 2022.  

MOMO Festival brengt de mooist mogelijke mix van (inter)nationale popmuziek, performance en kunst samen. Met gastvrijheid als kernwaarde. De stad Rotterdam als podium. Ruimtelijke en maatschappelijke issues als inspiratiebron. En scherpe, internationale programmering als drijvende kracht.

Door de coronapandemie konden de afgelopen twee edities van het stadsfestival niet plaatsvinden, maar in 2022 hoopt MOMO Festival dan eindelijk de jubileumeditie alsnog te kunnen vieren. Het team van Motel Mozaïque zat uiteraard niet stil en organiseerde concerten wanneer het kon en ook twee edities van het kleinere festival MOMO Fabrique. Afgelopen april legde Motel Mozaïque in een online editie van het nieuwe MOMO Create & Perform de focus op het creatieproces waarbij internationale muzikanten, makers en artiesten lieten zien dat creatie nooit stopt.

© Motel MozaïqueDe eerste twintig bevestigingen voor het muziekprogramma zijn; 

Balimaya Project, S10, Spacey Jane, Working Men’s Club, Sylvie Kreusch, Billy Nomates, STIKSTOF, Sad Night Dynamite, Finn Ronsdorf, Meskerem Mees, Hand Habits, Talk Show, Soccer96, Real Lies, Mysie, Jean-Michel Blais, Famous, Katy J Pearson, Jockstrap en Broadside Hacks.

Uitgelicht

Yahael Camara Onono groeide op in Londen, maar is van jongs af aan geïnteresseerd in de muzikale erfenis van zijn West-Afrikaanse roots. Met zijn formatie Balimaya Project diept hij die wortels uit, en vermengt hij ze met hedendaagse jazz en afrobeat. Balimaya is met recht een big band te noemen: aan debuutplaat Wolo So werkten zeventien muzikanten uit de bruisende Londense jazzscene mee.

Spacey Jane groeide in korte tijd uit tot een van de meest geliefde bands van Australië. Het zonnige eerste album van de indieformatie uit Perth kwam in 2020 binnen op de tweede plek van de belangrijkste hitlijst down under.

Na Meskerem Mees haar doorbraaksingle ‘Joe’, die in 2020 de Belgische ether domineerde, was het even wachten op het eerste album van de singer-songwriter. Maar dat wachten was het waard: Julius is een betoverend debuut geworden, waarop Meskerem zich zonder toeters en bellen bewijst als een muzikaal talent van wereldklasse. 

Wie Zwangere Guy al een tijd volgt, weet dat de succesvolle Brusselse rapper niet altijd een solo-artiest was. Samen met stadsgenoten Jazz, Astrofisiks en DJ Vega vormt hij al jaren de supergroep STIKSTOF

© Motel MozaïqueKaartverkoop

De Early Bird passe-partouts voor twee of drie dagen MOMO Festival 2022 gaan vrijdag 19 november om 11:00 uur in de voorverkoop via motelmozaique.nl. Op diezelfde website is ook het tot nu toe bevestigde programma te vinden.

De komende tijd maakt Motel Mozaïque nog meer muziekacts, performers, kunstenaars, ontdekkingsroutes en speciale projecten waaronder het MOMO Art Motel bekend.

motelmozaique.nl

Bron en foto © Motel Mozaique

Vorig artikelAmsterdamse Street Artist verkoopt werk voor $2.9 miljoen in cryptocurrency: Plotseling miljonair
Volgend artikel[video] Birdy – Koninklijk Circus, Brussel – 09/05/2022