Home Nieuws Uitgaan Nieuws Michael Flatley’s Lord of the Dance komt naar Nederland voor shows op...

Michael Flatley’s Lord of the Dance komt naar Nederland voor shows op 18 en 21 november 2022

© Mojo

Michael Flatley maakte vandaag bekend dat hij 25 jaar Lord of the Dance weer tot leven brengt met een Europese tour. Op 18 november volgend jaar staat het Ierse dansspektakel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en op 21 november 2022 in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze shows start vrijdag 8 oktober om 10:00 uur via Ticketmaster en Carré. 

Lord of the Dance is één van de meest succesvolle dansproducties ter wereld. Wereldwijd is de show van Michael Flatley al te zien geweest in meer dan 1000 zalen en woonden meer dan 60 miljoen mensen in 60 verschillende landen de voorstelling bij. De show wordt naar aanleiding van het 25-jarig bestaan in 2022 naar een nog hoger niveau getild. Zo kunnen fans nieuwe ensceneringen, kostuums, choreografieën en de allernieuwste technologie voor speciale lichteffecten verwachten.

Michael Flatley zegt hierover: “Ik kijk er enorm naar uit de oorspronkelijke Lord of the Dance weer naar theaterzalen in Europa te brengen in 2022. Ik heb het gevoel dat dit de belangrijkste tournee is in ons 25-jarige bestaan! Het weer openstellen van de artistieke wereld is essentieel. Ik hoop dat de tournee kan helpen om iedereen op te vrolijken en weer te doen lachen…

Tijdens de shows in Rotterdam en Amsterdam zijn veertig van de beste jonge dansers te zien, geregisseerd door Michael Flatley en met nieuwe muziek van componist Gerard Fahy. Deze nieuwste show combineert traditionele hoogtepunten met opwindende nieuwe muziek en dans. Met de unieke combinatie van Ierse dans, originele muziek, boeiende verhaallijnen en sensualiteit overstijgt het populaire dansspektakel cultuur en taal. 

Het ontstaan van Lord of the Dance begon met Michael Flatley’s droom om het grootste Ierse dansspektakel ter wereld te creëren. Zijn ambitie leidde tot een voorstelling die tijdens het Eurovisiesongfestival van 1994 de belangstelling van de hele wereld trok. Dit groeide uiteindelijk in 1996 uit tot Lord of the Dance, de bekroning van Flatley’s overtuiging: “Niets is onmogelijk. Volg je dromen.” 

Lord of the Dance blijft ongeëvenaarde lofbetuigingen ontvangen en breekt wereldwijd nog steeds records. De voorstelling van Michael Flatley bezorgde Ierse dans niet alleen een plek op het wereldtoneel, maar tilde de kunst van Ierse dans naar een hoger niveau. Deze verwierf overal ter wereld ongeziene erkenning en veroverde een plaats in de harten van miljoenen mensen.  

MICHAEL FLATLEY’S LORD OF THE DANCE – 25 YEARS OF STANDING OVATIONS
Vrijdag 18 november 2022 – Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Maandag 21 november 2022 – Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €43,68,- (incl. servicekosten)

Meer info over deze shows vind je op: mojo.nl/lordofthedance
De kaartverkoop voor de show in het Nieuwe Luxor Theater start vrijdag 8 oktober om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm). De kaartverkoop voor de show in het Koninklijk Theater Carré start vrijdag 8 oktober om 10:00 uur via Carré. 

Bron en foto © Mojo