Home Muziek Melody Gardot op 7 november in Carré

Melody Gardot op 7 november in Carré

© Mojo

De Amerikaanse jazz-zangeres Melody Gardot komt op maandag 7 november 2022 naar het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 28 januari om 10:00 uur via Carré. 

Melody Gardot, een uit New Jersey afkomstige zangeres, gitarist en pianist, staat bekend om haar aangename, subtiel genuanceerde vocale stijl. Met invloeden uit jazz-, folk-, rock- en popmuziek, startte Gardot haar carrière in de nachtclub scene van Philadelphia. Vijf studioalbums en vergelijkingen met Laura Nyro, Joni Mitchell en Eva Cassidy later heeft het muzikale talent een loyale fanschare opgebouwd. 

In 2020 bracht Melody Gardot haar meest recente wapenfeit uit: het album ‘Sunset In The Blue’. Het was het eerste nieuwe album dat ze uitbracht in vijf jaar tijd. ‘From Paris With Love’, de eerste single van het album, bevat een wereldwijd orkest van muzikanten uit dertig verschillende landen en is opgenomen in isolatie tijdens de eerste COVID-19 lockdown. Het album ontving lovende kritieken en wordt gezien als opnieuw een benchmark in de traditie van jazzmuziek.

Het verhaal van Melody Gardot is een bijzondere. In het begin van haar carrière overleefde Gardot een levensbedreigend fietsongeluk. Gedurende de maanden in het ziekenhuis, was haar liefde voor muziek de beste therapie. In deze periode schreef ze dan ook de nummers die later de EP ‘Some Lessons’ vormde. 

melody gardot
Maandag 7 november 2022 | Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €35,20,- (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/melodygardot
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 28 januari om 10:00 uur via Carré. 

Bron en foto © Mojo