Home Muziek Legendarische Antwerpse discotheek Zillion exclusief bij Prime Video NL te bekijken

Legendarische Antwerpse discotheek Zillion exclusief bij Prime Video NL te bekijken

© Prime Video

Vanaf nu is de razend populaire speelfilm ZILLION, geregisseerd door Robin Pront (D’ARDENNEN), exclusief te zien op Prime Video in Nederland. De must-see film vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal over de opkomst en ondergang van de legendarische Antwerpse discotheek Zillion, en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten.

© Prime Video

Eind jaren ’90 kende iedereen in de Antwerpse uitgaansscene Frank Verstraeten. Van zonderlinge computernerd tot succesvolle IT-ondernemer en geobsedeerd door het nachtleven, weet Frank het te schoppen tot eigenaar van de futuristische mega discotheek Zillion; de bekendste, grootste en hipste club van de stad. Met pornokoning Dennis Black Magic als sidekick en een overdaad aan geld, vrouwen, drugs en dure auto’s is het leven van Frank net zo opwindend als zijn dansvloer. Zijn ongezonde bewijsdrang en ziekelijke achterdocht brengen hem echter in grote problemen. In België zagen tot nu toe meer dan 600.000 bezoekers deze mindblowing film, en hij is daarmee één van de populairste Vlaamse films sinds tijden. ZILLION sleepte maar liefst 14 Ensor nominaties in de wacht.

© Prime Video

ZILLION is gemaakt met ondersteuning van de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive en kwam tot stand met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering en het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. FBO produceerde de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films, in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution (KFD), Indie Sales, Streamz en Telenet.

Geschreven door: Kevin Meul en Robin Pront
Met in de hoofdrollen: Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers en Barbara Sarafian

Bron en foto © Prime Video