Home Nieuws Muziek Nieuws Koningsdag festival Kingsland verplaatst naar 2022

Koningsdag festival Kingsland verplaatst naar 2022

Op 27 april 2022 vindt het festival plaats in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Tilburg

Het grootste Koningsdag festival van Nederland, Kingsland Festival, is verplaatst naar 27 april 2022. Door de huidige maatregelen rondom het COVID-19 virus, is het voor de organisatie onmogelijk om een vergunning te verkrijgen en het festival op een veilige en verantwoorde manier plaats te laten vinden. Het is de tweede keer dat het festival uitgesteld moet worden door de heersende Coronapandemie.

‘Het voelt echt al als een eeuwigheid geleden dat we hebben kunnen genieten van dansenden menigten gekleed in het oranje. Het is voor ons als organisatie echt een harde klap dat we voor het tweede jaar op rij een streep door Kingsland Festival moeten zetten’ aldus organisator Mitchel Bovenlander. ‘We hebben lang en intensief contact gehad met de verschillende gemeentes waar we Kingsland Festival organiseren, maar helaas komt 27 april 2021 te vroeg. Gelukkig hebben veel van onze bezoekers ervoor gekozen om hun ticket te behouden voor de editie die eigenlijk dit jaar had moeten plaatsvinden, maar we hopen dat ze, net zoals wij, hoop en geloof blijven houden voor een editie in 2022 en dus nog een jaar aan hun ticket vasthouden’.

Kingsland Festival is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland Festival plaats in Amsterdam, na de succesvolle kick-off breidde het festival uit naar Groningen, Rotterdam en Tilburg. In 2019 bezochten 125.000 bezoekers het evenement verdeeld over vier steden. Bezoekers kunnen op Kingsland Festival terecht voor verschillende muziekstijlen, variërend per stad van EDM, eclectic, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. In alle steden zijn er zowel in- als outdoor stages.


Kingsland Festival vindt plaats op 27 april 2022 en voor meer informatie check

www.kingslandfestival.nl

Bron © Kinsgland Festival foto © PlanetZone archief