Home Muziek Jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start – 28 artiesten...

Jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start – 28 artiesten samen op grootste concertreeks ooit in Nederland

© Vrienden van Amstel Live

In de grootste Amstel-kroeg van Nederland is vanavond de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Twintig avonden lang verzorgen 28 artiesten een bijna drieënhalf uur durende jubileumshow. Verdeeld over de twintig uitverkochte avonden bezoeken ruim 300.000 vrienden de concertreeks. Dat is een record dat voorheen in handen was van Frans Bauer en Doe Maar. Nooit eerder werd een concertzaal van deze omvang zo vaak achtereen gevuld voor een evenement. 

Met een spectaculair en wereldwijd nooit eerder vertoond optreden met een 360 graden draai hoog boven de mensen heeft Chef’Special zojuist De Vrienden van Amstel LIVE officieel geopend, gevolgd door een bijzondere samenwerking van de (oud) gastheren Manuela Kemp, Xander de Buisonjé, Nick & Simon en Kraantje Pappie. Het zijn slechts enkele namen uit de volledige line-up van deze editie. Eerder werd al bekend gemaakt dat Anouk en Emma Heesters hun thema song voor het evenement ten gehore zullen brengen en ook Typhoon, Guus Meeuwis, Thomas Acda, Miss Montreal, Sunnery James & Ryan Machiano, Ronde, Krezip, Danny Vera, Henk Westbroek, Anita Meyer, Rowwen Heze, Frank Boeijen, Flemming, Paul de Munnik, Rolf Sanchez, Lucas & Steve, Ronde, Maan en Ronnie Flex zijn van de partij in Rotterdam Ahoy. Voor zangeres S10 is het zelfs de eerste keer dat zij meedoet, Barry Hay opende 25 jaar geleden de allereerste editie en zal deze maand voor het laatst te zien zijn op De Vrienden van Amstel LIVE. Datzelfde geldt voor de gastheren Nick & Simon die na deze reeks afzwaaien als kroegbaas. 

Niet alleen feest in Ahoy 

Vanwege het bijzondere jubileum zal De Vrienden van Amstel LIVE de komende maand diverse feestelijke activiteiten organiseren. Zo worden reizigers op Rotterdam CS muzikaal welkom geheten door een reusachtige jukebox. In het hele land maken mensen kans op kaarten in Amstel-kroegen en in deze kroegen is op vrijdag 13 januari ook de eerste exclusieve livestream uit Ahoy te bekijken. Videoland brengt de documentaire ‘Al 25 jaar Vrienden’ uit en Kraantje Pappie komt met een vervolg op de succesvolle podcast reeks ‘Kraan Aan De Bar’.  

Kaartverkoop De Vrienden van Amstel LIVE 2024 

Natuurlijk keert De Vrienden van Amstel LIVE ook in 2024 terug. Dan zullen er vanaf 11 januari weer ruim 200.000 vrienden welkom zijn in Rotterdam Ahoy voor een reeks van 14 shows. De kaartverkoop voor De Vrienden van Amstel LIVE 2024 start op zaterdag 7 januari 2023 om 10:00  www.vriendenvanamstel.nl

Bron enm foto © Vrienden van Amstel Live