Home Nieuws Film nieuws Internationaal filmfestival Gorinchem van 13 tot en met 17 april 

Internationaal filmfestival Gorinchem van 13 tot en met 17 april 

©Triple P Entertainment

Voor de zesde keer vindt dit jaar van woensdag 13 tot en met zondag 17 het Internationaal Filmfestival Gorinchem  (IFFG) plaats op de drie festivallocaties De Nieuwe Doelen, Theater ’t Pand en Peeriscoop in Gorinchem. IFFG richt zich onder de noemer ‘See U, Hear U, Tell U’ op wereldfilms met actuele sociale thema’s en de wereld in al haar kleurrijke facetten. Op 13 april trapt het festival af in De Nieuwe Doelen met de Nederlandse primeur van de energieke Britse film Ali & Ava van regisseur Clio Barnard (Dark River, The Selfish Giant). Het festival sluit af op 17 april af met The Grave Diggers Wife, het speelfilmdebuut van Khadar Ayderus Ahmed.

Duurzaamheid, migratie en identiteit
De thematiek van IFFG  steunt op drie belangrijke pijlers.
Duurzaamheid: Films die in het teken staan van onze leefomgeving.
Migratie: Kijkend door de ogen van migranten, vluchtelingen, oorlogsslachtoffers en nieuwkomers.
Identiteit: Inclusiviteit, iedereen telt mee en doet er toe, ongeacht afkomst en cultuur.

Openings- en slotfilm
Ali & Ava
:
De onderwijsassistente Ava (Claire Rushbrook) is onlangs gescheiden van haar gewelddadige echtgenoot. Ook de jongere immigrant Ali (Adeel Akhtar) heeft een scheiding achter de rug, al verbergt hij dit voor zijn familie door nog met zijn ex samen te hokken. Ali en Ava ontmoeten elkaar en ervaren hetzelfde gevoel van eenzaamheid. Maar hun ontluikende liefde druist in tegen de verwachtingen van hun familie en vrienden…
Ali & Ava was vorig jaar te zien op het Cannes Film Festival en het Toronto International Film Festival.

The Gravedigger’s Wife: |
Guled (Omar Abdi) en Nasra (Yasmin Warsame) zijn een liefhebbend echtpaar, dat met hun tienerzoon Mahad (Kadar Abdoul-Aziz Ibrahim) in de buitenwijken van Djibouti in Oost-Afrika woont. Ze maken echter moeilijke tijden door: Nasra heeft dringend een dure operatie nodig om een chronische nierziekte te behandelen. Guled werkt hard als grafdelver om de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe vinden ze het geld om Nasra te redden en het gezin bij elkaar te houden?

Over Internationaal Filmfestival Gorinchem
IFFG haalt wereldcinema naar Gorinchem, in het hart van Nederland en net buiten de Randstad. Het festival toont films van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages. Niet alleen tijdens het jaarlijkse festival maar ook via het jaarrond programma en het educatieve aanbod biedt men wereldfilms een podium. 

Bron en foto: ©Triple P Entertainment

Vorig artikelAcht karaktervolle vrederechters laten in hun kaarten kijken
Volgend artikelNetflix deelt eerste beelden van Nederlandse Original serie Dirty Lines