Home Muziek Eerste namen Stadspark Live 2023 bekend

Eerste namen Stadspark Live 2023 bekend

© Mojo

Internationale superster Lionel Richie komt zondag 18 juni naar Groningen voor een optreden op Stadspark Live 2023. Ook Anouk, Gregory Porter en Son Mieux staan op het festival dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt op de voormalige drafbaan in het Stadspark. Naast deze vier acts worden binnenkort nog twee namen aangekondigd om het muzikale programma rond te maken. De kaartverkoop start aanstaande woensdag 14 december om 10.00 uur via Ticketmaster.

Stadspark Live staat garant voor een heerlijke dag in het park met een fantastische en gemoedelijke sfeer voor jong en oud, goed eten en dito muziek dankzij een gevarieerd programma voor een breed publiek. De voorgaande twee edities waren er o.a. optredens van Sting, Simple Minds en Rag’n’Bone Man te zien.
De organisatie, MOJO en Groningen, hebben de lat hoog liggen en streven er ook dit jaar weer naar een editie neer te zetten die past bij de ambitie om verder uit te groeien tot een groots jaarlijks terugkerend festival.
De presentatie is net als de voorgaande keren in handen van festival host Bert Visscher.

Lionel Richie
De 4-voudig Grammy Award-winnaar Lionel Richie is inmiddels een popmuziek legende. Zijn carrière begon in 1968 toen hij met medestudenten de soulband Commodores startte en een baanbrekende stijl ontwikkelde die verschillende genrecategorieën trotseerde. Hij bereikte pas echt een hoogtepunt tijdens zijn solocarrière in de jaren 80 toen zijn eerste solo album een van de bestverkopende albums van 1982 werd. Lionel Richie staat bekend om zijn megahits zoals ‘Endless Love’, ‘Lady’, ‘Truly’, ‘All Night Long’, ‘Penny Lover’, ‘Stuck on You’, ‘Hello’, ‘Say You, Say Me’, ‘Dancing on the Ceiling’, en meer. Ook werkte hij samen met Michael Jackson aan ‘We Are The World’, een van de belangrijkste popsongs in de geschiedenis. De Amerikaanse zanger, songwriter, componist, producer en acteur heeft inmiddels wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht en een discografie van albums en singles die ongeëvenaard zijn.

Anouk
Je hebt zangeressen, en je hebt Anouk. De Haagse zangeres scoort al sinds eind jaren ’90 hit na hit en staat sindsdien met vele albums en singles al meer dan 25 jaar in de Nederlandse hitlijsten. Anouk groeide snel uit tot de populairste rockzangeres in ons land. Inmiddels heeft soul een grotere plaats in haar werk ingenomen en heeft ze ook een Nederlands album op haar naam staan.
Afgelopen juni waren zo’n veertigduizend fans getuigen van Anouk’s eigen huwelijksplechtigheid halverwege haar set. Bezoekers van Stadspark Live kunnen genieten van haar uitgebreide repertoire.

Gregory Porter
Zijn carrière begon in kleine jazzclubs in San Diego. In 2010 breekt hij door met het debuutalbum ‘Water’, dat meteen wordt genomineerd voor een Grammy Award. Een paar jaar later verzilverde hij met zijn zeer succesvolle derde studioalbum ‘Liquid Spirit’ een Grammy voor ‘Best Jazz Vocal Album’ en in 2017 won hij deze Grammy nogmaals, ditmaal voor het album ‘Take Me to the Alley’.
Gregory Porter is een graag geziene gast in Nederland met optredens op het North Sea Jazz Festival, Lowlands en bij Paleis Soestdijk. In april 2022 stond hij met zijn grootste eigen show ooit in een uitverkocht Ziggo Dome.

Son Mieux
Son Mieux werd in 2015 opgericht als een eenmansproject van singer-songwriter Camiel Meiresonne. De Haagse popband telt inmiddels zeven leden en maakt muziek die we in deze tijd nodig hebben: dansbare pop met disco-invloeden uit de jaren zeventig. Hun tweede album ‘The Mustard Seed’ (2021) won een Edison voor Beste Album en heeft al meer dan 15 miljoen streams. In april 2022 bracht de band hun grootste hit tot nu toe met ‘Multicolor’. Het nummer stond wekenlang op nummer 1, werd het grootste nummer van het Nederlandse festivalseizoen en heeft inmiddels meer dan 12 miljoen streams verzameld. Maar waar de band echt uitblinkt is op het podium, met energieke, goed verzorgde shows waar dansen centraal staat.

Stadspark Live vindt zondag 18 juni plaats op de voormalige drafbaan in het Stadspark in Groningen. Kijk voor alle informatie over het festival, de line-up en ticketverkoop op www.stadsparklive.nl 

STADSPARK LIVE 2023
Zondag 18 juni 2023 | Stadspark Groningen
Aanvang: 13:00 uur | Entree: €79,50 (incl. servicekosten)

Meer info over dit festival vind je op: www.stadsparklive.nl
De kaartverkoop start woensdag 14 december om 10:00 uur via ticketmaster.nl.


Voor dit evenement zijn ook Tickets De Luxe verkrijgbaar. Deze bieden naast toegang tot Stadspark Live een ware VIP beleving inclusief o.a. dranken, hapjes, een VIP deck en parkeerplaats dichtbij het terrein. Kijk voor meer info op: www.stadsparklive.nl

Bron en foto © Mojo

Vorig artikelDisney+ voortaan beschikbaar via Ziggo
Volgend artikelNieuwe SBS6-gameshow Casino Royaal met Kees Tol in januari van start
Ik ben de eigenaar van Planetzone