Home Nieuws Jongeren Eels, White Lies, Pennywise en nog 12 andere kleppers naar Kiewit!

Eels, White Lies, Pennywise en nog 12 andere kleppers naar Kiewit!

Geen sprake van een dinsdaggevoel bij de Pukkelpoporganisatie; de line-up werd minutieus aangevuld met maar liefst vijftien nieuwe namen.

Eels is on the road met zijn meest recente plaat ‘The Deconstruction” en houdt – voor de zesde keer – halt op het festivalterrein van Kiewit.
Ook de Britten van White Lies komen tijdens Pukkelpop hun nieuwe album ‘Five’ voorstellen.
Op vrijdag 16 augustus wordt het hossen en moshen met de anciens van Pennywise, de punkrockers spelen voor de vijfde keer op Pukkelpop.

Chokri Mahassine, festivalorganisator:
“Rock – en bij uitbreiding zowat elk aspect ervan – was, is en zal altijd de bakermat blijven van Pukkelpop. We zijn in 1985 begonnen als een alternatief festival en dat zijn we nog steeds; niet alleen wat ons muziekaanbod betreft trouwens.”
 

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

Voor nog meer stevige gitaar kunnen festivalgangers diezelfde vrijdag naar IDLES. En Frank Carter neemt z’n Rattlesnakes mee naar Kiewit.
The National sluit ’s avonds af in de Marquee. Ze vieren feest tijdens Pukkelpop en speelt twee verschillende sets – een op vrijdag, een op zondag. Ze staan uitgebreid stil bij hun twintigjarig bestaan. The National houdt fans nog graag even in spanning; meer informatie over de precieze invulling volgt later.
 

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

Op zaterdag 17 augustus staan Tame Impala, Royal Blood en Eels samen op de affiche maar ook The Chats – de favoriete punkrockband van Josh Homme, de Amerikaanse rockband The Story So Far, de pittige protestcoverband Brass Against, hardcore van Code Orange, punkfolk van Frank Turner & The Sleeping Souls, nog meer punk met PUP en de garagerock van Skegss en Equal Idiots.
 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

Op zondag 18 augustus kan je voor punkpopplezier naar Good Charlotte, ook rocktrio PVRIS komt erbij.
Headliner Twenty One Pilots, popfenomeen Billie Eilish, Prophets Of Rage en The National hadden hun komst reeds bevestigd.
 

DINSDAG NIEUWE NAMEN

Morgen, dinsdag 19 februari gaat alles verder op hetzelfde elan en worden er om 16.00u weer tal van artiesten gelost. De ticketverkoop start maandag 25 februari om 13.00u.
 

VOORLOPIGE LINE-UP

Vrijdag 16 augustus:
The National, White Lies, Pennywise, Frank Carter & The Rattlesnakes en IDLES.

Zaterdag 17 augustus:
Tame Impala, Royal Blood, Eels, The Chats, The Story So Far, Brass Against, Code Orange, Frank Turner & The Sleeping Souls, PIP, Skeggs en Equal Idiots

Zondag 18 augustus:
Twenty One Pilots, Billie Eilish, The National, Prophets Of Rage, Good Charlotte en PVRIS.

Pukkelpop 2019 is van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus.