Home Muziek DINAND met eerste soloalbum in aantocht naar de Gashouder Amsterdam

DINAND met eerste soloalbum in aantocht naar de Gashouder Amsterdam

Ex-Kane frontman op 27 november terug op de bühne met eigen muziek

Zanger en songwriter DINAND speelt zaterdag 27 november 2021 in de Gashouder te Amsterdam. Met zijn eerste soloalbum Luck Of Birth in aantocht keert Dinand Woesthoff (48) terug naar de karakteristieke zaal op het Westergasterrein waar hij acht jaar geleden met Kane speelde. “De eerste grote live gig met band voor mij sinds 7 jaar. Het wordt een fantastisch moment om te vieren dat we weer bij elkaar kunnen zijn. Zeker nu!” Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 23 april 2021 om 10:00 uur via www.dinandlive.nl. 

Nieuw album
Wie Dinand volgt op social media heeft kunnen zien dat de fans zeker zes jaar op nieuw werk moesten wachten. Hij werkte de afgelopen jaren op Ibiza aan de nummers en produceerde met co-producer Peter Kriek zijn eerste soloalbum Luck of Birth“De dag dat we het oorspronkelijk wilden releasen, bleek de eerste persconferentie dag, en zette corona alles overboord.”

In de zomer van 2020 speelde hij in het Amsterdamse Bostheater acht akoestische shows die in luttele secondes waren uitverkocht. Hierin werd het publiek meegenomen op een intieme reis zoals DINAND dat kan. Gedreven, open, eerlijk, maatschappelijk kritisch en vooral op zoek naar verbinding. Nu is het tijd om Luck of Birth op volle kracht, met een live band, naar het podium van de Gashouder te brengen. “Zo veel karakter van die zaal alleen al, dat past heel erg bij Luck Of Birth en dat ga je begrijpen als je het album gehoord hebt. Zeven jaar verder zal deze eerst gig met band something new, something old and something borrowed vertellen. Zo zal het net als in het Amsterdamse Bos ongetwijfeld tot iets heel fraais gaan leiden”, aldus DINAND zelf. Het publiek kan zich als vanouds opmaken voor een onvergetelijke show.

DINAND 
De ‘Haagse’ zanger was van 1998 tot 2014 actief als frontman van een van Nederlands meest succesvolle (rock)bands ooit, Kane. Kane wierf bekendheid met nummers als ‘Rain Down On Me’, ‘Damn those Eyes’, ‘Something to Say’, ‘Shot of a Gun’ en ‘No Surrender’ en speelde grote shows in onder meer De Kuip, de Amsterdam ArenA en op het Malieveld. Na het uiteengaan van de band was Woesthoff lange tijd niet actief in de muziekwereld. In alle stilte werkte hij aan zijn soloalbum Luck Of Birth, waarvan de singles ‘Whatever Comes For Me’, en ‘Can You Hear Me?’ in 2020 zijn uitgebracht. Zijn eerste single in 2021 is een ware protestsong, getiteld ‘The Highest of All’ en komt uit voor zijn langverwachte soloalbum Luck of Birth, dat verschijnt op 14 mei a.s.

DINAND Live in de Gashouder 
27 november 2021
Gashouder, Amsterdam
Tickets kosten €60,00 (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 23 april 2021, om 10:00 uur via

www.dinandlive.nl

Bron en foto © Friendly Fire

Vorig artikel28 april: winkels en terrassen deels open, einde avondklok
Volgend artikelsc Heerenveen stelt Ferry de Haan aan als technisch manager