Home Drinks Bijna tijd voor Amsterdam Cocktail Week 2020

Bijna tijd voor Amsterdam Cocktail Week 2020

Het is weer zover: van 16 t/m 22 maart vindt de 4e editie van de Amsterdam Cocktail Week plaats! Gedurende deze week zullen in de 40 meest toonaangevende bars van de hoofdstad bijzondere evenementen plaatsvinden. De hele week bieden deze bars, naast hun gebruikelijk menu, twee speciale ACW signature cocktails aan tegen een gereduceerd tarief: 5 euro voor de non-alcoholische cocktail en 8 euro voor de alcoholische variant. Daarnaast worden er tijdens de Amsterdam Cocktail Week door de hele stad seminars, workshops en masterclasses georganiseerd, welke terug zijn te vinden op amsterdamcocktailweek.nl

Of het nu in de buurtkroeg, een restaurant, cocktailbar of grand café is: cocktails zijn populairder dan ooit! Waren er 10 jaar geleden nog maar een handjevol cocktailbars in Amsterdam te vinden, nu telt de stad meer dan 150 plekken waar een cocktail besteld kan worden. Amsterdam behoort dan ook tot de mondiale top van de cocktailwereld. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week zal dit extra worden uitgelicht. 

Programma
Dagelijks zullen in alle deelnemende bars speciale events plaatsvinden. Zo worden er verschillende seminars, workshops en masterclasses georganiseerd. Bovendien geven meerdere cocktailkampioenen tijdens ACW acte de présence met guest bartender shifts en trainingen. Kijk voor het volledige programma op amsterdamcocktailweek.nl of op de Facebook pagina van het event.

Trends
Ook dit jaar zijn er een aantal opvallende trends te spotten in de deelnemende bars. 1. Non-Alcoholic Spirits
Een gebalanceerde en verantwoorde manier van genieten van alcohol wordt steeds belangrijker. In cocktailbars zie je dan ook steeds vaker non-alcoholische cocktails op de kaart. Daarnaast wordt het aanbod van non-alcoholische spirits telkens groter. Sinds de oprichting heeft Amsterdam Cocktail Week zich ontwikkeld tot het grootste platform voor de non-alcoholische cocktail. Dit jaar zijn onder andere Ceder’s, Copperhead 0%, Damrak 0.0%, Fluère, Hooghoudt Zero Zero 24, Kever Genever 0.0%, Palette en Seedlip trotse non-alcoholische deelnemers aan de Amsterdam Cocktail Week.
2. Dating
Hoe je date beter te leren kennen dan onder het genot van een cocktail in één van de beste bars van Amsterdam? Om de cocktailbar als ware date hotspot uit te lichten, treedt dating website Lexa dit jaar toe als hoofdsponsor van de Amsterdam Cocktail Week. Bovendien zullen er verschillende events worden georganiseerd voor singles. 
3. Drinks & Food
Steeds vaker werken bar en keuken samen om zo de ultieme smaakbeleving te bezorgen. Ook tijdens de Amsterdam Cocktail Week bieden 17 locaties de kans om cocktails met bites af te wisselen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Zo doen er voor het eerst drie Ron Gastrobars mee en organiseert Kampai op woensdag 18 maart een ‘Wine en Dine’ evenement, waarbij een heerlijk 3 gangen diner gecombineerd wordt met cocktails.