Home Nieuws Uitgaan Nieuws Art Rooijakkers presentator Blue Planet II – Live In Concert Ziggo Dome...

Art Rooijakkers presentator Blue Planet II – Live In Concert Ziggo Dome Amsterdam

Art Rooijakkers presenteert Blue Planet II – Live in Concert. Op zaterdag 15 maart 2020 presenteert hij de succesvolle documentaire van BBC Earth in de Ziggo Dome, Amsterdam. Ondersteund door een 80-koppig orkest dat de soundtrack van componisten Hans Zimmer, Jaocb Shea en David Fleming speelt, vertelt de televisiepresentator het verhaal achter de indrukwekkende beelden van de onderwaterwereld. De kaartverkoop is reeds gestart via www.blueplanetlive.nl


Blue Planet II Live
Twintig jaar geleden begon de BBC met het maken van de eerste onderwaterserie Blue Planet. Deze werd door critici gezien als de nieuwe standaard voor onderzee documentaires. Nu is de filmploeg, een generatie later, weer op expeditie gegaan met hetzelfde doel: het mysterieuze onderwaterleven vastleggen op een nooit eerder vertoonde manier. In het najaar van 2017 was de serie nog te zien bij de Nederlandse Publieke Omroep en trok meteen bij aflevering één al meer dan een miljoen kijkers. Later werd de BBC productie geprezen met diverse gerenommeerde filmprijzen waaronder de BAFTA Awards, de Broadcasting Press Guild Awards en de National Television Awards. De beelden uit de BBC-serie worden tijdens de show op 4K-Ultra-HD-formaat vertoond.

Presentator Art Rooijakkers
De beelden van Blue Planet II worden geïntroduceerd door televisiepresentator en verslaggever Art Rooijakkers. Rooijakkers is al jaren bekend van het programma Wie is de Mol? dat hij in 2011 won. Van 2012 tot en met 2018 nam hij de presentatie voor datzelfde programma voor rekening.

In 2017 presenteerde Rooijakkers Helden in de Wildernis waarin hij afreisde naar natuurbeschermers die huis en haard achter hebben gelaten om hun leven te wijden aan het beschermen van de ongerepte natuur en de toekomst van het leven op onze planeet. 

Afgelopen jaar presenteerde hij meerdere nieuwe programma’s voor RTL4 zoals een eigen talkshow Zomer met Art, Iedereen Had Het Erover, Praat Nederlands Met Me en sinds kort de opvolger van Van Der Vorst Ziet Sterren: Rooijakkers Over De Vloer.


Ticketinfo
Kaarten voor Blue Planet II – Live In Concert zijn €40, €45, €55 en €65 (exclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar via www.www.blueplanetlive.nl. De kaartverkoop is reeds gestart via www.blueplanetlive.nl