Home Muziek 538 en Unox laten Koningsdag niet in de soep lopen

538 en Unox laten Koningsdag niet in de soep lopen

538 en Unox zijn een uniek partnership aangegaan om ervoor te zorgen dat Koningsdag 2020 een memorabel feest wordt, ondanks het feit dat iedereen in Nederland thuis moet blijven. Unox wil graag haar steentje bijdragen om de Nederlanders zich op Koningsdag verbonden met elkaar te laten voelen en heeft daarvoor in Talpa Network de ideale partner gevonden. Op 27 april kan iedereen vanaf 08:00 uur meedoen aan de speciale Koningsdagspelletjes op Radio 538 en om 15:00 uur start 538 Koningsdag, het grootste virtuele Koningsdag event van Nederland.  538 Koningsdag is voor iedereen vanuit eigen huis, tuin of balkon te volgen via Radio 538, TV 538, YouTube, de 538 app, 538.nl SBS6 en KIJK.nl.

In de aanloop naar het 538 Koningsdag event worden er tussen 08:00 en 15:00 uur Koningsdagspelletjes gespeeld. Luisteraars van Radio 538 kunnen hun favoriete Koningsdagspelletjes doorgeven en de dj’s draaien in die periode ieder uur aan een rad, waar de twaalf leukste spellen op staan. Het spel dat gedraaid wordt, wordt dat uur door heel Nederland gespeeld. Luisteraars kunnen via de 538 app een video of foto delen van zichzelf terwijl ze het spel spelen. Alle video’s worden getoond op een live wall in de studio van Radio 538 en kunnen bekeken worden via de online platformen van Radio 538.

De leukste inzendingen winnen het Unox Koningsdag Thuis-pakket vol goodies zoals een blikgooiset, Koningssokken, Oranje soep en 5.38kg confetti. Op deze manier kunnen mensen toch samen Koningsdag vieren; interactief, vanuit het hele land. Menno de Boer, Radio Director 538: “Deze tijden doen je regelmatig terugverlangen naar die onbezorgde feestdagen die we met z’n allen hebben beleefd. Met dit partnership brengen we de gezelligheid en het samen-gevoel in de programmering. We spelen met heel Nederland typisch Nederlandse Koninsgdagspelletjes en blikken muzikaal terug op unieke Koningsdagoptredens van de afgelopen jaren. Zo maken we, ook in deze bijzondere tijden, toch samen een feest.”

Unox verwarmt al jaren de harten en magen van alle Nederlanders en nu ook op Koningsdag. Met deze actie voelen Nederlanders zich alsnog verbonden met elkaar en dat is juist in deze tijd waarin we fysiek afstand moeten houden, extra belangrijk. Esther van Spronsen, Marketing Directeur Unox: “Samen met alle Nederlanders gaan Unox en Talpa Network er vanuit huis een prachtige feestdag van maken en laten we op deze manier Koningsdag niet in de soep lopen.”

Het partnership tussen 538 en Unox is een mooi voorbeeld van het netwerkeffect van Talpa Network, waarbij de platformen van Talpa Network maximaal worden ingezet. Allard Ruyl, Managing Director van Talpa Network Media Solutions: “Dit netwerkeffect gaat om meer dan de optelsom van mediamerken, het gaat erom nieuwe mogelijkheden te creëren. Deze tijd vraagt meer dan ooit om creatief te denken en het zien van nieuwe kansen. De samenwerking met Unox is een mooi voorbeeld van hoe je door creativiteit invulling kan geven aan een Koningsdagfeest thuis.’

538 Koningsdag

538 laat Koningsdag niet stilletjes voorbijgaan en organiseert een nieuw, gratis en Corona-proof Oranjefeest voor heel Nederland met optredens van o.a. Tiësto, Duncan Laurence en Davina Michelle. 538 Koningsdag is voor iedereen vanuit eigen huis, tuin of balkon te volgen via Radio 538, TV 538, YouTube, de 538 app, 538.nl SBS6 en KIJK.nl.

Bron: © Talpa Networks