Home Nieuws Sport Nieuws Wesley Sneijder vaste analist UEFA Champions League bij RTL 7

Wesley Sneijder vaste analist UEFA Champions League bij RTL 7

Wesley Sneijder schuift vanaf het nieuwe seizoen aan als vaste analist tijdens de UEFA Champions League-uitzendingen bij RTL 7 en Videoland. De man die als voetballer maar liefst 76 wedstrijden speelde in de Champions League en deze eenmaal wist te winnen (seizoen 09/10 met Internazionale), laat vanaf komend seizoen zijn kritische blik los op de wedstrijden.

Humberto Tan presenteert de UEFA Champions League-avonden vanaf de groepsfase van dit prestigieuze toernooi. Met Sneijder is de eerste speler uit het Champions League-team van Humberto gepresenteerd en de rest van het team wordt binnenkort bekendgemaakt.

Wesley Sneijder: “Het is voor mij een nieuwe uitdaging om in Nederland aan de slag te gaan als analist van de Champions League. Ik heb als speler vaak genoeg aan de aftrap gestaan van een Champions League-wedstrijd en iedere keer heeft het iets magisch. De sfeer in het stadion, de spanning als je het veld op loopt, het was iedere keer kippenvel… Daarom kijk ik er ook naar uit om deze topaffiches te analyseren.”

De UEFA Super Cup  

Op woensdag 11 augustus is de 46e editie van UEFA Super Cup. In deze wedstrijd speelt Europa League-winnaar Villarreal (Spanje) tegen Champions League-winnaar Chelsea (Engeland). Het decor voor deze wedstrijd is Windsor Park in Belfast. De wedstrijd is 11 augustus live te volgen bij RTL 7.

Bron en foto © RTL