Home TV Nieuws TV BE War of the Worlds keert terug met tweede seizoen op FOX

War of the Worlds keert terug met tweede seizoen op FOX

Na het internationale succes van seizoen één, zal de veelzijdige dramaserie War of the Worlds van CANAL+ en FOX terugkeren voor een langverwacht tweede seizoen. De serie is geschreven en gemaakt door BAFTA Award-winnaar Howard Overman (Misfits, Crazyhead, Merlin).

Het succes van het eerste seizoen

In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is de veelgeprezen moderne hervertelling een enorm succes geworden, aangezien deze is verkocht aan meer dan 60 landen wereldwijd. In Nederland was het eerste seizoen van War of the Worlds op FOX één van de meest succesvolle nieuwe series van het afgelopen jaar.

Met een indrukwekkende cast, waaronder Golden Globe winnaar en EMMY- en Tony Award genomineerde acteur Gabriel Byrne (In Treatment) en Daisy Edgar Jones (Normal People), behaalde War of the Worlds de hoogste kijkcijfers op de CANAL+ on-demand service. Het was de meest succesvolle internationale lancering sinds 2016 in meer dan 50 Europese en Afrikaanse landen op FOX en was de hoogst gewaardeerde nieuwe FOX-lancering in het Verenigd Koninkrijk sinds 2012. War of the Worlds seizoen één behoort tot de best presterende serie op EPIX in de VS. 

Over het tweede seizoen

In het tweede seizoen van de hedendaagse bewerking van de klassieke roman van H.G. Wells keert regisseur Richard Clark direct terug in de eerste vier afleveringen, terwijl Ben A. Williams zich aansluit vanaf aflevering 5.

Naast Gabriel Byrne en Daisy Edgar Jones zijn ook Léa Drucker, Natasha Little, Stéphane Caillard, Adel Bencherif, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan en Emilie de Preissac de castleden van het nieuwe seizoen. War of the Worlds wordt geproduceerd door Studiocanal, in samenwerking met CANAL+ en FOX.

Johnny Capps en Julian Murphy, uitvoerende producenten en oprichters van Urban Myth zeiden: ‘Het hele team van Urban Myth Films was blij met het succes van de eerste serie en we hebben erg veel zin om onze dappere overlevenden terug te brengen voor een explosieve tweede reeks.’

Het eerste seizoen van War of the Worlds vertelde het verhaal over een buitenaardse aanval die de mensheid bijna volledig uitroeit, met slechts een handvol mensen die vechten om te overleven. En niemand voelde zich meer geschokt door de invasie dan Emily (Daisy Edgar Jones), die ontdekte dat ze misschien haar eigen vreemde persoonlijke connectie met de buitenaardse wezens heeft.

In het tweede seizoen worden onze personages gewaarschuwd dat de indringers misschien wel menselijk kunnen zijn. Er wacht hen een spannend gevecht om de planeet terug te veroveren. Voor sommigen zal de pure wanhoop om te overleven hen laten overwegen om één van hen op te offeren. 

De dramaserie wordt geproduceerd door Howard Overman, Julian Murphy en Johnny Capps voor Urban Myth Films.

Bron© FOX