Home Nieuws TV Nieuws Vuurwerkramp Enschede centraal in nieuwe Viaplay Original dramaserie ‘Roombeek’

Vuurwerkramp Enschede centraal in nieuwe Viaplay Original dramaserie ‘Roombeek’

Afbeelding van Free Creative Stuff via Pixabay (niet de foto van Enschede)

Viaplay komt met een vierdelige dramaserie over de vuurwerkramp in Enschede. ROOMBEEK, geproduceerd door EndemolShine Scripted en genoemd naar de wijk waar het drama zich 22 jaar geleden heeft afgespeeld, vertelt een breekbaar, intiem en noodzakelijk verhaal over één van de grootste rampen die Nederland ooit heeft gekend.

Zaterdag 13 mei 2000 blijft een dag die bij Nederlanders in het geheugen staat gegrift. Een opslagruimte met vuurwerk vatte vlam en ontplofte, waarnaar er 23 doden vielen, 950 mensen gewond raakten en 200 woningen werden verwoest.

“ROOMBEEK is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis”, aldus Gerd-Jan van Dalen, Producent EndemolShine Scripted. “We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van oud-S.E. Fireworks Directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad”. 
 
Ook Kennard Bos, Executive Producer Viaplay, kijkt uit naar de serie: “Ik ben er trots op dat we onze Nederlandse drama Originals uitbreiden met deze krachtige titel en ben ervan overtuigd dat we er samen met EndemolShine Scripted een integere en indringende serie van kunnen maken.” De opnames starten in het voorjaar van 2023 en ROOMBEEEK zal eind 2023 te zien zijn op Viaplay. 
 
Viaplay Originals  

Sinds 1 maart is Viaplay beschikbaar in Nederland met als belangrijk speerpunt het creëren van lokale content. Eerder kondigde de streamingsdienst ‘De Jacht op Jasper S.’, ‘De Schuldige’ en ‘Something Stupid’ aan als eerste gescripte, lokale producties.  

Bron: Viaplay Foto: Afbeelding van Free Creative Stuff via Pixabay *niet de foto van Enschede

Vorig artikelLoting derde voorronde Europa League
Volgend artikelLuistercijfers: Qmusic grootste zender van het land
Ik ben de eigenaar van Planetzone