Home TV Nieuws TV BE VTM zendt ‘De Kasteelmoord’ uit na gunstig oordeel van de rechtbank

VTM zendt ‘De Kasteelmoord’ uit na gunstig oordeel van de rechtbank

©DPG Media

De kortgedingrechter te Antwerpen heeft , op donderdag 3 februari,  beslist dat de true crimereeks ‘De Kasteelmoord’ uitgezonden mag worden op VTM. Eerder werd een voorlopig uitzendverbod uitgesproken, op basis van een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van Elisabeth Gyselbrecht. Dat voorlopige uitzendverbod wordt nu dus opgeheven. De eerste aflevering wordt op maandag 7 februari om 21u45 uitgezonden bij VTM. 

‘De Kasteelmoord’ brengt 10 jaar na de moord op Stijn Saelens een journalistieke hervertelling van de moordzaak, die lange tijd het publieke debat beheerste. Dat gebeurt onder meer aan de hand van reconstructies, archiefbeelden en interviews met meer dan 20 personen die de zaak op de voet volgden, waaronder advocaten Walter Damen en Kris Vincke en journalisten Faroek Özgünes, Klaas Daneel en José Masschelin. ‘De Kasteelmoord’ zoomt in op de familiegeschiedenis van Stijn en zijn vrouw Elisabeth en herbelicht de moord, het onderzoek en het proces. De reeks houdt daarbij ook de rol van de media, het gerecht en de advocatuur in deze zaak tegen het licht.

De reeks mag nu, door de beslissing van de rechtbank, worden uitgezonden.  De rechter benadrukte dat een preventief uitzendverbod niet te verantwoorden is. 

Maarten Janssen, channel manager VTM:“We hadden alle vertrouwen in het oordeel van de rechtbank. Dit programma werd gemaakt met het nodige respect voor de betrokken personen, volgt alle journalistieke deontologische normen en biedt een feitelijke hervertelling van de gebeurtenissen. Bovendien is de moord op Stijn Saelens een historische zaak die nog steeds deel uitmaakt van het maatschappelijke debat. We zijn tevreden dat de rechter in het vonnis rekening heeft gehouden met deze elementen en erkent dat de persvrijheid essentieel is.” 

De eerste aflevering, op maandag 7 februari om 21u45 bij VTM, neemt de kijker mee in de verdwijning van en de zoektocht naar Stijn. 

Bron en foto © VTM / DPG Media

Vorig artikelEA SPORTS kondigt FIFA 22 Future Stars aan
Volgend artikel[Video] Gloria Monserez, Wanne Synnave, Sven Pichal en Camille Dhont bundelen krachten in nieuwe STIP IT-actie tegen pesten
Ik ben de eigenaar van Planetzone