Home TV Nieuws TV BE Ketnet lanceert tweede seizoen Meisjes

[video] Ketnet lanceert tweede seizoen Meisjes

Vandaag start het tweede seizoen van de populaire Ketnetreeks Meisjes. De 4 vriendinnen Amélie, Cleo, Luna en Fleur zijn helemaal klaar voor nieuwe avonturen en daarbij krijgen ze het gezelschap van twee nieuwe gezichten.

Meisjes is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van NRK. Het is een productie van Sputnik Media, het productiehuis achter het populaire wtFock. Net als wtFock is Meisjes een webreeks die in realtime gelost zal worden op de online platformen van Ketnet. Alles verloopt digital first. Net zoals in het eerste seizoen volgen de Ketnetters het doen en laten van de meisjes en beleven ze hun avonturen zoals ze ook echt gebeuren in de reeks. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken.

Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn. De reeks wordt daarnaast aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken.

Het verhaal

In seizoen 2 speelt Amélie de hoofdrol. Ze werkt al een tijdje aan een ‘to do’ lijst en haar doel is om met alle jongens van haar schooljaar te kussen. Ze voelt zich een echte professional op vlak van de liefde en besluit ook tegen betaling advies te geven aan de andere kinderen van haar school. Eén van haar klanten is Isa, maar daarbij loopt niet alles volgens plan…

Cast

De cast van Meisjes bestaat hoofdzakelijk uit jonge en beloftevolle jongens en meisjes, waarvan velen met deze producties hun eerste stappen in de acteerwereld zetten. Ketnet bevestigt hiermee zijn rol als grootste supporter van kinderen en geeft jong talent de kans om zichzelf te ontplooien.

  • Amélie: Lore Heremans
  • Luna: Jackie Gilles
  • Fleur: Alycia Metdepenningen (Zie mij graag)
  • Cleo: Amira Elwaleed
  • Isa: Ronja Michels
  • Adam: Felix Van Slegtenhorst

Ook de andere nevenpersonages zoals Ferre, Jack en Timon, Anna, etc zijn terug van de partij.

Meisjes is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet.
Het tweede seizoen is vanaf dinsdag 20 april te bekijken op Ketnet.be en de Ketnet-app en vanaf zondag 25 april op Ketnet TV.

Ketnet.be

Bron en foto © VRT beeld: Links naar rechts: Cleo – Amélie – Fleur – Luna

Vorig artikel3JS brengen deluxe versie van De Aard Van Het Beest uit
Volgend artikel[video] Disney Channel zet zich in voor Earth Day