Home Nieuws TV Nieuws Gloednieuwe entertainmentshow ‘Blow Up’ neemt Nederland mee in een droomwereld van...

[Video] Gloednieuwe entertainmentshow ‘Blow Up’ neemt Nederland mee in een droomwereld van ballonnen

© Videoland

Voor het eerst in de wereldwijde geschiedenis schitteren ballonartiesten in een entertainment-programma, waarbij ze heel Nederland wekelijks verrassen met prachtige, bijzondere kunstwerken. In de kleurrijke familieshow ‘Blow Up’ gaan Nederlandse ballonartiesten de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde titel. De ontwerpen van de deelnemers gaan óneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren, blazen hele bloemenzeeën en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen. ‘Blow Up’ is vanaf vrijdagavond 3 juni om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Onder leiding van Chantal Janzen en Martijn Krabbé zetten de kandidaten in deze afvalrace elke week alles op alles om het meest originele kunstwerk te realiseren. In elke aflevering krijgen ze bijzondere opdrachten die ze onder hoge tijdsdruk moeten volbrengen. Geen opdracht is te gek en vraagt veel van de creatieve denkwijze en stressbestendigheid van de deelnemers. De kandidaten bouwen in korte tijd de meest indrukwekkende en verrassende ballonkunstwerken. Zo ontwerpen ze volledige onderwaterwerelden waarbij ze hun fantasie volledig de vrije loop laten, maken ze originele sculpturen van ballonnen die met een spectaculaire ballonnenregen de studio indalen én visualiseren ze letterlijk een tekenfilmscène waarbij ze de studio omtoveren in één grote bioscoop.

Internationaal ballon artiest Guido Verhoef beoordeelt wekelijks de kunstwerken en wordt bij bepaalde opdrachten bijgestaan door een gastjurylid, welke vanuit zijn of haar expertise een logische link heeft met het thema van die week. Zo beoordeelt Jamai Loman vanuit zijn match met Disney-films de tekenfilmscène, ecoloog Sterrin Smalbrugge de onwijs grote insecten die kandidaten ontwikkelen en modeontwerper Claes Iversen de fashion die de artiesten ontwerpen en showen bij modellen.

Bron: Videoland Foto © William Rutten / Endemol Nederland

Vorig artikel‘Strijder’ wordt filmdebuut van balkunstenaar Touzani
Volgend artikelErik Ten Hag definitief nieuwe coach Manchester United
Ik ben de eigenaar van Planetzone