Home TV Nieuws TV BE ‘Big Brother’ bijna van start: bekijk zijn nieuwe huis

[Video] ‘Big Brother’ bijna van start: bekijk zijn nieuwe huis

© Wesley de Wit

‘Big Brother’ keert volgende week terug met een nieuw seizoen van zijn experiment. En daarin is alles anders: de bewoners starten namelijk al met een prijzenpot van €100.000,-. Daar hoort naast een nieuwe host, ook een gloednieuw huis bij. ‘Big Brother’ is vanaf maandag 9 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 en 24/7 te volgen via twee Videoland-livestreams. De liveshow ‘Big Brother: Live’ is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5.

© Wesley de Wit

‘Big Brother’ blijft onvoorspelbaar en dus is ook dit seizoen alles weer anders in zijn experiment. In het huis is een doorzichtige kluis aanwezig met daarin de jackpot van €100.000, die ze gedurende het spel kunnen beïnvloeden. Dat is niet het enige geld waar de bewoners mee te maken krijgen: ze zullen namelijk ook geld moeten verdienen voor ín het huis. Met deze Big Brother coins kunnen de bewoners luxe items bemachtigen. Daarnaast zullen de bewoners elke week strijden voor de Power of Nomination. Dat kan in de bekende gameroom binnen zijn, maar ook in de nieuwe gameroom buiten. Ook anders dit jaar is een nieuwe, geheime kamer in het Big Brother huis, waar de bewoners individueel zullen strijden voor een belangrijke, mysterieuze prijs.

© Wesley de Wit

Kleur is dit seizoen het thema en kunstenaar Frank Visser kreeg de opdracht om het huis om te toveren in een warm en uitgesproken kleurenpalet. Frank: “Ik ben gefascineerd door hoe kleuren samenwerken en dus was deze restyling een uitgelezen opdracht voor mij. Ik heb vooral veel gebruik gemaakt van contrasten. De ruimte die er het meest uit springt dit seizoen, is de kleurrijke badkamer: de glimmende blauwe en groene tegels in combinatie met de gekleurde voegen zorgen voor een speels contrast.”

© Wesley de Wit

‘Big Brother’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland – een label van Banijay Benelux – en is vanaf maandag 9 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 en 24/7 live te volgen via twee Videoland-livestreams. De liveshow ‘Big Brother: Live’ is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5.

België:  Big Brother wordt elke werkdag om 22u uitgezonden op Play4 en Goplay.be. Elke zaterdag is om 20u uur de liveshow ‘Big Brother: Live’ te zien, gepresenteerd door Tatyana Beloy en Geraldine Kemper. Op Play247 en Goplay.be kan er vanaf 9 januari via de livestream 24/7 worden meegekeken met de bewoners in het Big Brother huis.

© Wesley de Wit

Bron en foto/video © Videoland