Home Nieuws TV Nieuws Tv-premières Star Wars 9, The Matrix 4, Godzilla vs. Kong en Marvel...

Tv-premières Star Wars 9, The Matrix 4, Godzilla vs. Kong en Marvel in de Meimaand Filmmaand

© Talpa Network

In de bekende Meimaand Filmmaand van Veronica zien we deze editie tv-premières van de grootste blockbusters: Star Wars: The Rise of Skywalker, The Matrix Resurrections, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Godzilla vs. Kong, Venom en Venom: Let There Be Carnage. Ook andere grote, bekende films schitteren deze maand op het kleine scherm. Zet je schrap voor weer de beste filmmaand van het jaar.

Star Wars: The Rise of Skywalker (woensdag 15 mei, 20.30 uur)
Met Star Wars: The Rise of Skywalker slaan Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams de handen nog eenmaal ineen voor een legendarische reis naar een sterrenstelsel hier ver vandaan. Beleef het meeslepende einde van de imposante Skywalker-saga, waarin nieuwe legendes ontstaan terwijl de laatste slag om vrijheid nog moet komen.

The Matrix Resurrections (zaterdag 25 mei, 20.00 uur)
Neo (Keanu Reeves) zit weer gevangen in de wereld van de Matrix, maar is zich hiervan niet bewust. Hij neemt de blauwe pil in en gaat naar een therapeut. Hierin komt verandering wanneer een man Neo’s leven binnenstapt om hem duidelijk te maken dat zijn realiteit nep is. Zijn leven blijkt niet meer dan een droombeeld.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (dinsdag 28 mei, 20.30 uur)
In Doctor Strange in the Multiverse of Madness van Marvel Studios ontsluit het Marvel Cinematic Universe het multiversum en verlegt het zijn grenzen verder dan ooit tevoren. Reis naar het onbekende met Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), die, met de hulp van oude en nieuwe mystieke bondgenoten de geestverruimende en gevaarlijke alternatieve realiteiten van het multiversum moet doorkruisen voor een confrontatie met een mysterieuze tegenstander.

Godzilla vs. Kong (donderdag 30 mei, 20.30 uur)
In een nieuwe wereld leven mensen en titanen samen. Maar er is een geheime organisatie die wil dat de titanen oorlog met elkaar voeren, een strijd die al het leven op aarde zou kunnen bedreigen. Ondertussen trekt een vreemde seismische activiteit op Skull Island de aandacht van zowel Godzilla als Kong. Een oorlog lijkt onafwendbaar.

Venom (dinsdag 4 juni, 20.30 uur)
Het verhaal volgt een fotojournalist, Eddie Brock (Tom Hardy), die verbonden raakt met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam ‘Venom’. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een antiheld die de onschuldigen probeert te beschermen.

Venom: Let There Be Carnage (dinsdag 11 juni, 20.30 uur)
Eddie Brock (Tom Hardy) probeert zijn dagelijkse leven en carrière als journalist weer op te pakken. De symbiont daarentegen wil alleen maar de rol van dodelijke beschermer spelen; bad guys in elkaar slaan en zijn bodemloze honger stillen. Daarnaast heeft een sadistische moordenaar, Carnage (Woody Harrelson), het op Eddie gemunt en lijkt een confrontatie onvermijdelijk.

Ook veel andere kaskrakers
In de Meimaand Filmmaand kunnen filmfans zich ook vergapen aan een hoop andere kaskrakers. Zoals de volledige trilogie van Planet of The Apes, en voor het eerst in z’n geheel op tv: de sequeltrilogie van Star Wars en alle films van The Matrix-reeks.

Het complete overzicht:

24 april: Rise of the Planet of the Apes (23.00 uur).

1 mei: Star Wars: The Force Awakens (20.30 uur) en Dawn of the Planet of the Apes (23.10 uur).

4 mei: The Matrix (22.15 uur).

7 mei: X-Men Origins: Wolverine (20.30 uur) en Captain America: The First Avenger (22.35 uur).

8 mei: Star Wars: The Last Jedi (20.30 uur) en War for the Planet of the Apes (23.30 uur).

11 mei: The Matrix Reloaded (22.00 uur).

14 mei: Captain America: Civil War (20.30 uur).

15 mei: Star Wars: The Rise of Skywalker (tv-première, 20.30 uur) en Planet of the Apes (23.20 uur).

16 mei: Rogue One: A Star Wars Story (20.30 uur).

18 mei: The Matrix Revolutions (22.15 uur).

21 mei: Doctor Strange (20.30 uur) en Underworld: Evolution (22.45 uur).

23 mei: Godzilla: King of Monsters (20.30 uur).

25 mei: The Matrix Resurrections (tv-première, 20.00 uur) en Mad Max: Fury Road (22.50 uur).

28 mei: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (tv-première, 20.30 uur) en Underworld: Rise of the Lycans (23.00 uur).

30 mei: Godzilla vs. Kong (tv-première, 20.30 uur).

4 juni: Venom (tv-première 20.30 uur) en Underworld: Awakening (22.30 uur).

11 juni: Venom: Let There Be Carnage (tv-première, 20.30 uur) en Underworld: Blood Wars (22.30 uur).

Bron en foto: © Talpa Network