Home TV Nieuws TV NL RTL stopt met ‘RTL Late Night’

RTL stopt met ‘RTL Late Night’

Op maandag 4 maart kondigt mediabedrijf RTL aan te stoppen met het programma ‘RTL Late Night’. Daarmee eindigt ook de huidige samenwerking met Twan Huys. De uitzending van maandag 4 maart is ook de laatste uitzending. Vanaf dinsdag 5 maart wordt het half elf tijdstip ingevuld met nieuwe afleveringen van ‘Een Nieuw Leven In De Zon’. RTL en Huys geven aan open te staan voor toekomstige projecten. Het late avond tijdslot bij RTL 4 wordt in het najaar met een nieuw programma ingevuld.

RTL CEO Sven Sauvé: “We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open.”

Presentator Twan Huys reageert als volgt op het stoppen van ‘RTL Late Night’: “Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken. Ik vind het heel jammer dat er nu een einde komt aan ‘RTL Late Night’ en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.”  

Sven Sauvé over de toekomst: “We stoppen met ‘RTL Late Night’, maar we houden vast aan het half elf tijdslot. Deze zomer brengen we verschillende nieuwe programma’s die de kijker het gevoel van de dag meegeven. Na de zomer komen we met een nieuw programma dat de late avond van RTL 4 gaat vormgeven.” Vanaf dinsdag 5 maart brengt RTL 4 op het tijdslot van 22.30 uur nieuwe afleveringen van ‘Een Nieuw Leven In De Zon’. In april start ‘De Zwakste Schakel’ met Bridget Maasland en in de zomer zijn er bij RTL 4 verschillende nieuwe programma’s te zien. Na de zomer komt er een nieuw programma op de late avond.