Home Nieuws Sport Nieuws RTL 7 Fight Night presenteert dé rematch: Ruiz vs. Joshua

RTL 7 Fight Night presenteert dé rematch: Ruiz vs. Joshua

In de nacht van zaterdag 1 op 2 juni werd boksgeschiedenis geschreven. De ongeslagen Wereldkampioen zwaargewicht Anthony Joshua werd verrassend verslagen door Andy Ruiz Jr en verloor daarbij al zijn wereldtitels. Een half jaar later zint Joshua op wraak in nu al één van de belangrijkste gevechten van zijn leven. Zaterdag 7 december staat dé rematch tussen Ruiz en Joshua op het programma in ‘Clash on the Dunes’, live bij RTL 7. 

De rematch tussen Andy Ruiz en Anthony Joshua heeft de afgelopen weken wereldwijd al heel wat los gemaakt en grote namen uit de bokswereld rollen over elkaar heen met voorspellingen. Het gevecht wordt inmiddels vergeleken met ‘Rumble in the Jungle’, het historische gevecht waarin underdog Muhammad Ali wist te winnen van George Foreman en ‘The Thrilla in Manila’, de laatste wedstrijd tussen de grootheden Muhammad Ali en Joe Frazier. In navolging van deze twee memorabele gevechten volgt nu ‘Clash on the Dunes’. Voor het eerst in de geschiedenis is Saudi-Arabië (de Deriyah Arena) het decor van een bokswedstrijd. Zet Joshua zijn hakken in het zand en lukt het hem om zijn titels terug te pakken of gaat Ruiz er vandoor met de winst in de woestijn?

Om 20.00 uur start de RTL 7 Fight Night avond met een unieke terugblik op die memorabele avond in juni. Sylvester Stallone, de man die als Rocky het ultieme underdog-verhaal vertolkte, blikt met onder andere de hoofdrolspelers zelf terug op de avond waarop de droom van underdog Ruiz werkelijkheid werd. Vanaf 21.00 uur verzorgen Marcel Maijer, Arnold Vanderlyde en Remy Bonjasky een uitgebreide voorbeschouwing op het live gevecht inclusief de belangrijkste voor-gevechten. De avond wordt afgesloten met de film The Bleeder uit 2016. Een waargebeurd verhaal over de bokser Chuck Wepner, de inspiratiebron van Sylvester Stallone voor zijn alter-ego Rocky.

RTL 7 Fight Night:

20.00 uur: Sylvester Stallone presents: One Night – Joshua vs. Ruiz
21.00 uur: WK Boksen: Ruiz vs. Joshua – Clash on the Dunes
23.00 uur: The Bleeder

‘RTL 7 Fight Night’

Zaterdag 7 december vanaf 20.00 uur bij RTL 7

Vorig artikelEerste trailer: Trolls World Tour met de stemmen van o.a. Anna Kendrick en Justin Timberlake
Volgend artikelStreamers spelen The Elder Scrolls Online in een kattencafé om geld in te zamelen voor het goede doel
Ik ben de eigenaar van Planetzone