Home TV Nieuws TV NL Onderzoek dood hardloper (27) in Groningen in Opsporing Verzocht

Onderzoek dood hardloper (27) in Groningen in Opsporing Verzocht

Vorige week dinsdagavond is aan het Jaagpad in Groningen de 27-jarige Hidde Bergman neergestoken door een nog onbekende dader. Bergman was die avond aan het hardlopen en kon niet meer vertellen door wie en waarom hij was aangevallen voor hij overleed. Sinds afgelopen dinsdag doen zo’n twintig rechercheurs onderzoek naar zijn dood. Dit weekend werd een compositietekening gepubliceerd van een man die net na het steken in de omgeving is gezien.
In Opsporing Verzocht is er vanavond contact met de meldkamer van de politie voor de laatste stand van zaken.


20.000 euro beloning: dood Iwona Galla (31)
Op 6 mei 2003 werd in een woning aan de Vuurdoorn in Naaldwijk het levenloze lichaam gevonden van de van oorsprong Poolse Iwona Galla. Galla is vermoedelijk om het leven gebracht door iemand die het gemunt had op de wietplantage die boven op de zolder van huis was verborgen. Het slachtoffer was door de toenmalige bewoners van het huis ingehuurd om de hennep te oogsten die dag. Onlangs is het onderzoek naar de dood van de jonge Poolse heropend door een coldcase-team. Naast informatie over haar dood wil de politie graag meer weten over Iwona’s leven destijds hier.

Brandstichter brengt tientallen toeristen Zaanse Schans in gevaar
In de vroege ochtend van woensdag 24 april is er een enorme explosie en een daaropvolgende brand in het restaurant onder hotel Zaandijk in Zaandijk. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de explosie is ontstaan doordat een man eerst een ruit inslaat en daarna een volle jerrycan met brandbare vloeistof aansteekt. Tientallen toeristen die boven lagen te slapen moesten in allerijl geëvacueerd worden.

In Opsporing Verzocht is er ook aandacht voor de overval op een oud-ijzerhandelaar in Enschede en nieuwe informatie over de moordpoging op het gezin van een ambtenaar in Tiel op 7 februari. In die zaak is een beloning van 12.500 euro uitgeloofd.

Vorige uitzending: na een dag doorbraken rond 4 zaken
Politie en Justitie in Nederland maken al ruim 36 jaar dankbaar gebruik van tips van kijkers om misdrijven op te lossen. Mede door tips van kijkers volgden bij vier zaken uit de uitzending van 7 mei ontknopingen binnen een dag.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

https://opsporingverzocht.avrotros.nl

foto: daders Esso Rotterdam